Σάρωσαν τα βραβεία οι GREEK FREAKS με μαθητή και από το ΓΕΛ Φυλής



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟYΣ "GREEK FREAKS" 
στο διαγωνισμό 
LAND ROVER 4X4 IN SCHOOLS 

Η ομάδα "GREEK FREAKS", που προέκυψε έπειτα από τη δημιουργική και επιτυχή συνεργασία των μαθητών της Α΄ Λυκείου: 
Βασίλη Σεβασλίδη - Αντρέα Γιέβτοβιτς του ΓΕΛ ΦΥΛΗΣ 
Κυριάκου Διαούρτα του 1ου ΓΕΛ ΜΟΣΧΑΤΟΥ και 
Χρήστου Κιωκάκη του 5ου ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, 
διακρίθηκε στους 3ους Εθνικούς Τελικούς του μαθητικού διαγωνισμού LAND ROVER 4X4 IN SCΗOOLS. 

Πρόκειται για αγώνες STEM (SCIENCE – TECNHOLOGΥ – ENGINEERING - MATHEMATICS), οι οποίοι διεξάγονται παγκοσμίως και η εκπροσώπηση της ΕΛΛΑΔΑΣ, μετά τους εθνικούς τελικούς, θα γίνει από την ομάδα " GREEK FREAKS", το ΓΕΛ ΦΙΛΟΘΕΗΣ και το Λύκειο των εκπαιδευτηρίων ΜΩΡΑΪΤΗ. Οι “GREEK FREAKS” κέρδισαν πέντε βραβεία και τη δεύτερη θέση στους Εθνικούς τελικούς. 

Πιο συγκεκριμένα: 
α. Βραβείο Δοκιμασίας Προγραμματισμού (Codιng Challenge) 
β. Βραβείο Μηχανικής Κατασκευής 4x4 Οχήματος 
γ. Βραβείο Καινοτόμου Σκέψης 
δ. Βραβείο Χρήσης Εργαλείων Social Media 
ε . Βραβείο Δοκιμασίας Ρυμούλκησης (Trailer Test). 

Οι εθνικοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν 11-13 Μαΐου 2018, στο Κέντρο Καινοτομίας του The Μall Athens. 
Οι "GREEK FREAKS" παρουσίασαν ένα όχημα 4x4, το οποίο σχεδίασαν και κατασκεύασαν μόνοι τους. Το όχημα έχει δυνατότητες αναρρίχησης σε βράχια και ξεπερνά άνετα ανηφορικά εμπόδια και λακούβες με νερά. Διαθέτει πολλούς αυτοματισμούς, όπως αισθητήρες κλίσης, αυτόματα φώτα που ανάβουν όταν ο φωτισμός πέσει κάτω από 25 lux, κάμερα που μεταφέρει εικόνα από το εμπρός και το κάτω μέρος του οχήματος σε πραγματικό χρόνο μέσω κινητού τηλεφώνου, μια καινοτόμο κατασκευή αυτόματης ανύψωσης του αμαξώματος όταν το όχημα διέρχεται εμπόδια, μέσω μηχανισμού servo. Τα εξαρτήματα του οχήματος, όπως αποστάτες αναρτήσεων - servoμηχανισμός ανύψωσης - βάσεις – αναρτήσεις – ζάντες – ρόδες - καπάκι αμαξώματος, έχουν σχεδιαστεί-κατασκευαστεί και εκτυπωθεί από τους "GREEK FREAKS" με ανακυκλώσιμο βιοπολυμερές υλικό PLA σε 3D εκτυπωτή. Όλα τα ηλεκτρικά κυκλώματα ελέγχονται από μικροελεγκτή Arduino, προγραμματισμένο βάσει των αναγκών του οχήματος. 

Όλες οι κατασκευές – εργασίες, όπως ο προγραμματισμός, o σχεδιασμός, οι εκτυπώσεις εξαρτημάτων, οι τροποποιήσεις, τα ηλεκτρολογικά και μηχανολογικά, πραγματοποιήθηκαν απο τους ίδιους τους μαθητές. Το Ίδρυμα ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ παρείχε την τεχνική υποστήριξη και ήταν ένα από τα σημεία εργασίας της ομάδας. Την οικονομική στήριξη παρείχαν τοπικές επιχειρήσεις της δημοτικής ενότητας ΦΥΛΗΣ. 

Συγχαρητήρια στους GREEK FREAKS και καλή επιτυχία στους παγκόσμιους αγώνες. 

Facebooκ Διοργάνωσης : 





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου