Άξια εκπροσώπηση του Δήμου Φυλής από τον Σύλλογο Μακεδόνων – Θρακών στα «Ελευθέρια της Δυτικής Θράκης 2018»




Δελτίο Τύπου

Ο Σύλλογος Μακεδόνων – Θρακών Δήμου Άνω Λιοσίων και ΒΔ Αττικής, αποδεχόμενος με μεγάλη χαρά την πρόσκληση της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδας, συμμετείχε στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ 2018».

Συγκεκριμένα το Σάββατο 2 Ιουνίου το απόγευμα η πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας κατακλύστηκε από χρώματα, ήχους και εικόνες της Θράκης. 
Η πρώτη ημέρα τον εκδηλώσεων ήταν αφιερωμένη στον Μεγάλο Θρακιώτη Μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή από το Μποσνοχώρι και ασφαλώς η χοροδιδάσκαλος μας κ. Ελένη Φιλππίδου, ως γνήσια Βυσσιώτισα, δεν θα παρέλειπε να παρουσιάσει χορούς της ιδιαίτερης πατρίδας της.
Οι κυρίες του Συλλόγου μας εντυπωσίασαν φορώντας τις αυθεντικές Βυσσιώτικες φορεσιές από την πλούσια συλλογή της και η χορευτική μας παρουσίαση ενθουσίασε το κοινό.

Την Κυριακή 3 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση και πορεία προς την πλατεία Συντάγματος με καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, από πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους.
Ο Σύλλογος μας εκπροσωπήθηκε από τον αντίπρόεδρο κ. Ηλία Χαλάτση και την κ. Σία Αλεφαντάκη.

Θα ήταν παράληψη τέλος να μην αναφερθούμε στην απονομή τιμητικής πλακέτας από την Πανθρακική Ομοσπονδία Νότια Ελλάδας στην κ. Ελένη Φιλιππίδου για την συμμετοχή του Συλλόγου μας στα 98α Ελευθέρια Θράκης.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό










0 comments:

Δημοσίευση σχολίου