Παράδοση, γλέντι και πλήθος κόσμου στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αγίου Νεκταρίου Άνω Λιοσίων





Με ένα πλούσιο διήμερο πολιτιστικό και εορταστικό πρόγραμμα γιόρτασε ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Άνω Λιοσίων την εορτή των Αγίων Πάντων, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και πλήθος κόσμου.

Θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Χρήστο Παππού απηύθυνε στον χαιρετισμό του ο εφημέριος πατήρ Μηνάς Αλεξιάδης. «Ο Δήμαρχος πάντα βρίσκεται δίπλα μας σε ότι χρειαζόμαστε και προσφέρει», υπογράμμισε ο πατήρ Μηνάς, ο οποίος ευχαρίστησε επίσης τους πιστούς που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, πολιτιστικές και θρησκευτικές. 

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο το πρωί με το Τουρνουά Σκάκι, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας οι εκδηλώσεις άνοιξαν με την απονομή των απολυτηρίων στις αποφοίτους της Σχολής Αγιογραφίας του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου. Τα έργα των σπουδαστών της Σχολής Αγιογραφίας εκτίθενται σε εκθετήριο στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νεκταρίου. 


Το χορευτικό του Ναού, ακολούθως, μέσα από ένα πέρασμα στην Ελλάδα, παρουσίασε χορούς από τον Πόντο, τη Θράκη, την Ήπειρο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Ικαρία και τη Νότιο Εύβοια. Στη συνέχεια, χορούς από τις πατρίδες τους παρουσίασαν τα χορευτικά των Συλλόγων Ποντίων «Η Τραπεζούντα», Αρβανίτικου Πολιτισμού «Η Γρίζα» και Κρητών «Η Μεγαλόννησος», ενώ το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με λαϊκό γλέντι με τη Γιώτα Χαλκιά και τον Άγγελο Πλαβούκο.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την πρώτη βραδιά των εκδηλώσεων












Ο Δήμαρχος πέρασε από όλα τα τραπέζια κι αντάλλαξε θερμές ευχές με τον κόσμο































































Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, τις εντυπώσεις έκλεψε το συγκρότημα του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο εντυπωσίασε στην κυριολεξία το κοινό. Ο πατήρ Μηνάς ανοίγοντας την εκδήλωση, αφού καλωσόρισε τον κόσμο και ευχαρίστησε εκ νέου τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού για τη στήριξη της εκδήλωσης αλλά και της ενορίας γενικότερα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις κοπιώδεις προσπάθειες του ιδρυτή και των παιδιών του συγκροτήματος. 

Μόλις ξεκίνησε το πρόγραμμα όλοι κατάλαβαν προς τι ο πρόλογος. Οι πολύ καλές φωνές του συγκροτήματος του Ιερού Ναού, δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από επαγγελματίες τραγουδιστές και η άψογη μουσικά και τραγουδιστικά ερμηνεία όλων των κομματιών ξάφνιασαν ευχάριστα και ενθουσίασαν τον κόσμο που έδινε διαρκώς συγχαρητήρια στον πατέρα Μηνά Αλεξιάδη. Ευχάριστη έκπληξη η πρωτότοκη κόρη του Δημάρχου Φυλής Φανή Παππού, η οποία εκτός από τα ντραμς που γνωρίζαμε ότι παίζει, έχει και μια εξαίσια φωνή που φάνηκε από την πρώτη νότα των τραγουδιών που ερμήνευσε. Το ρεπερτόριο τα είχε όλα. Μπαλάντες, νησιώτικα, λαϊκά, ροκ, ποπ, ζεϊμπέκικα, τσιφτετέλια, συρτά. Εξίσου ευχάριστη έκπληξη ήταν όταν η Φανή Παππού παρέδωσε τις μπακέτες της στον πατέρα Μηνά ο οποίος ως ντράμερ "έβγαλε" περισσότερο από το μισό πρόγραμμα. 

Ακολούθησε το μικρό χορευτικό του Συλλόγου Θεσσαλών "Ρήγας Φεραίος" και η κλήρωση για τη λαχειοφόρο αγορά η οποία ήταν αρκετά πλούσια αφού στην κληρωτίδα υπήρχαν 60 δώρα. Τα έσοδα από τη λαχειοφόρο αγορά θα ενισχύσουν την ενοριακή δράση και το φιλανθρωπικό έργο του Ναού. Η βραδιά έκλεισε -όχι τυχαία- με ποντιακό μουσικό πρόγραμμα από τους Γιάννη Παπαδόπουλο και Γιώργο Γρηγοριάδη και το συγκρότημά τους, αφού η συγκεκριμένη ενορία έχει στην οικογένειά της μεγάλο κομμάτι του ποντιακού στοιχείου. 

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη δεύτερη βραδιά των εκδηλώσεων 








































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου