Συγκλονιστική “Λέλα Καραγιάννη” στο Ζεφύρι



Το εξαιρετικό βιογραφικό θεατρικό έργο «Λέλα Καραγιάννη- η μάνα της Αντίστασης» με την βραβευμένη ηθοποιό Μαίρη Βιδάλη έφερε στο Δήμο Φυλής η Κοινωνική Υπηρεσία. Η παράσταση ανέβηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου, το απόγευμα της Παρασκευής 8 Ιουνίου. 

Την ηθοποιό Μαίρη Βιδάλη η οποία έχει κατακτήσει το Α' Βραβείο ερμηνείας μονολόγου «Αντιγόνη Βαλάκου» για το ρόλο της Λέλας Καραγιάννη, έσπευσαν αμέσως μετά την παράσταση να συγχαρούν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος και η Τοπική Σύμβουλος Άννα Κουμερτά που ανάμεσα σε ένα εκλεκτό θεατρόφιλο κοινό, παρακολούθησαν τον συγκλονιστικό μονόλογο με κομμένη ανάσα. 

Λίγα λόγια για την παράσταση 

Πρόκειται για το μονόλογο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου που είναι εμπνευσμένος από τη ζωή της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, Λέλας Καραγιάννη η οποία σφράγισε με τη θυσία της την απελευθέρωση των Αθηνών. Επικεφαλής της αντιστασιακής οργάνωσης η Λέλα Καραγιάννη εκτελέστηκε από τα στρατεύματα κατοχής για την δράση της, μαζί με αγωνιστές της αντίστασης στο Δαφνί στις 8 Σεπτεμβρίου 1944, μόλις 34 μέρες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας. 

Έπεσε στα χέρια στης Γκεστάπο τον Ιούλιο του ’44 μαζί με τα πέντε από τα επτά της παιδιά και υπέστη φριχτά βασανιστήρια στα κρατητήρια της οδού Μέρλιν. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 
Κείμενο: Γιώργος Α. Χριστοδούλου
Σκηνοθεσία: Γιώτα Κουνδουράκη
Σύνθεση προβολών: Κατερίνα Μαντέλη
Φωτισμοί: Γιώργος Δανεσής
Ερμηνεία: Μαίρη Βιδάλη





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου