Σωτήρια επέμβαση του Ανθυπίατρου Διονύση Αργυρόπουλου στην ορκωμοσία της Σχολής Ευελπίδων

Ο Ανθυπίατρος Διονύσης Αργυρόπουλος (φαίνεται από το βέλος) δίνει τις πρώτες βοήθειες στη νεαρή ανθυπολοχαγό που λιποθύμισε, στη διάρκεια της ορκωμοσίας της Σχολής Ευελπίδων

Γράψαμε για την ορκωμοσία των νέων Ανθυπολοχαγών της τάξης του 2018, στη Σχολή Ευελπίδων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
Πρωταγωνιστές ήταν οι νέοι αξιωματικοί που, αφού περάτωσαν την τετραετή εκπαίδευσή τους στη Σχολή, έδωσαν το νενομισμένο όρκο και παρέλαβαν το ξίφος τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Όμως η τελετή είχε, έστω και άθελά του, έναν αρνητικό πρωταγωνιστή. Ήταν ο συντοπίτης μας Ανθυπίατρος Διονύσης Αργυρόπουλος που υπηρετεί στο Ιατρείο της Σχολής Ευελπίδων και κάλυπτε, από ιατρικής πλευράς την τελετή.
Ο νεαρός Ανυπίατρος παρενέβη άμεσα και αποτελεσματικά σε ένα αναπάντεχο περιστατικό και μάλιστα μπροστά στην κάμερα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ που μετέδιδε απευθείας την τελετή. Μια νέα αξιωματικός λιποθύμισε κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας και πέφτοντας τραυματίστηκε.
Ο Διονύσης την αντιλήφθηκε αμέσως κι αφού της έδωσε τις πρώτες βοήθειες, την επανέφερε στις αισθήσεις της και την απέσυρε από το χώρο της τελετής, με τη βοήθεια τραυματιοφορέων που είχε σε ετοιμότητα. Εν συνεχεία, αφού περιποιήθηκε το τραύμα, φρόντισε για την άμεση διακομιδή της, με ασθενοφόρο, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Διονύσης Αργυρόπουλος παρεμβαίνει σωτήρια. Την ίδια αποτελεσματικότητα είχε δείξει και σε περιστατικό περιτονίτιδας στο Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων. Διέγνωσε αμέσως το πρόβλημα και φρόντισε για την ταχεία διακομιδή του ασθενούς στο 401 ΓΣΝ, προκειμένου να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, κερδίζοντας τα εύσημα του Διοικητή της Μονάδας.
Άλλωστε η ετοιμότητα και ικανότητα διαχείρισης κρίσεων είναι ένα από τα γνωστικά αντικείμενα που σπουδάζει. Ήδη ολοκληρώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξάλλου, ως Στρατιωτικός Γιατρός έχει υποβληθεί στην κατάλληλη εκπαίδευση στην Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού από την οποία αποφοίτησε μετά την απόκτηση πτυχίου ιατρικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Δείτε το βίντεο από τη μετάδοση της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ: 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου