Τίμησε τη μνήμη των τοπικών Ηρώων της Κυπριακής τραγωδίας ο Δήμος Φυλής

























Ο Δήμος Φυλής είναι από τους ελάχιστους που σέβεται την ιστορική μνήμη, τόνισε, μιλώντας στην εκδήλωση για τους τέσσερις πεσόντες και αγνοουμένους της κυπριακής τραγωδίας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Ιουνίου 2018 στο Ζεφύρι, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής συγγενών αγνοουμένων της Κύπρου Μαρία Καλμπουρτζή.

Ιδού ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία της


Λίγο πριν, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς είχε τονίσει ότι 44 χρόνια μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο ο Δήμος Φυλής τιμά και φέτος τα τέσσερα παιδιά του που πολέμησαν με ηρωισμό και αυταπάρνηση: Τον ανθυποσμηναγό Στέλιο Κλαπάκη, τον Ανθυπασπιστή Νίκο Κρητικό, το Δεκανέα Δημήτρη Θανόπουλο και το Στρατιώτη Γιάννη Ηλιόπουλο. «Βρεθήκαμε εδώ για να γονατίσουμε ευλαβικά, μπροστά στο μνημείο που συμβολίζει την αυταπάρνηση και τον ηρωισμό τους. Να ξαναζήσουμε από κοντά το δράμα των οικογενειών τους. Να ανανεώσουμε την υπόσχεση που δώσαμε στον εαυτό μας ότι δεν θα ξεχάσουμε την μαρτυρική Μεγαλόνησο. 

Μα πάνω απ’ όλα για να διδαχτούμε από το παρελθόν αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον της πατρίδας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Φυλής. Ο Χρήστος Παππούς απένειμε τιμητική πλακέτα στον επιζώντα μαχητή της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ) από το Ζεφύρι Γιώργο Μπαλογιάννη.





Η σεμνή τελετή, που οργανώθηκε μερίμνη του Αντιδημάρχου Γιάννη Μαυροειδάκου και της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου, άρχισε με τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων, το οποίο τέλεσαν οι πατέρες Νικόλαος, Άγγελος και Θεοφάνης και ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων, από επισήμους και συγγενείς των πεσόντων, στο Μνημείο που βρίσκεται στην οδό Φιλικής Εταιρίας, απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου.




Αψήφισαν τον κίνδυνο της βροχής και παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Πρεσβείας Μορφωτικός Ακόλουθος Τάκης Βοΐλας, ο Αντιδήμαρχος Φυλής Σπύρος Μπρέμπος, ο Αναπλ. Δήμαρχος Νίκος Χατζητρακόσιας, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μπουραΐμης, ο Γενικός Γραμματέας Αργύρης Αργυρόπουλος και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων του Δήμου. 

Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα και η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.



Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα


 




































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου