Αντάμωσαν και ξεφάντωσαν στο Ζεφύρι οι Ηπειρώτες πέντε πόλεων










Το Ηπειρώτικο αντάμωμα, που οργάνωσε, το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιουνίου 2018 ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου, αποτέλεσε  μια γιορτή της Ηπειρώτικης παράδοσης.  Ο αρχαιότερος πολιτιστικός φορέας της πόλης σύνδεσε αυτή τη γιορτή με ένα χώρο που κερδήθηκε με τον αγώνα του Ηπειρώτη Δημάρχου Κώστα Λιάρου.
Στο κατάμεστο Πάρκο Λιάρου, τα Ηπειρώτικα χορευτικά συγκροτήματα του Ζεφυρίου και τεσσάρων γειτονικών πόλεων, δηλαδή των Άνω Λιοσίων, των Αχαρνών, του Ιλίου και του Καματερού παρουσίασαν με τη βοήθεια της ορχήστρας του Νίκου Φιλιππίδη ένα εξαιρετικό πρόγραμμα χορών από την Ήπειρο κερδίζοντας το αυθόρμητο χειροκρότημα του κόσμου.
Τα εύσημα στην προσπάθεια απένειμε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, στον οποίο ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου πρόσφερε αναμνηστικό παραδοσιακό χειροτέχνημα για να τον τιμήσει για την προσφορά του. «Αύριο θα το κρεμάσω στο γραφείο» απάντησε ευχαριστώντας ο Χρήστος Παππούς.
Για ακόμα μια φορά ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου απέδειξε το δυναμισμό του Ηπειρώτικου στοιχείου της πόλης. Κάτι αυτονόητο για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο Ζεφύρι, αφού, εκ των διατελεσάντων δημάρχων μόνο η Φωτεινή Γιαννοπούλου δεν ήταν Ηπειρώτικης καταγωγής.
Εξίσου σημαντικός είναι ο ρόλος που έχουν παίξει οι Ηπειρώτες στην αναπτυξιακή προσπάθεια της πόλης και δικαιολογημένα είναι περήφανοι γι’ αυτό.
Το αντάμωμα, που έχει εξελιχθεί σε ετήσιο πολιτιστικό θεσμό, είναι πολύ χρήσιμη εκδήλωση γιατί φέρνει κοντά τους Ηπειρώτες των γειτονικών Δήμων. Τραγουδούν, χορεύουν και γλεντάνε με φόντο την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Μια Περιφέρεια που σήμερα μπορεί να  είναι η φτωχότερη της Ευρώπης, αλλά λόγω του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματος και του φυσικού πλούτου που διαθέτει έχει πολλές αναπτυξιακές προοπτικές.
































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου