Εξάγει Πολιτισμό η θεατρική Ομάδα Ζεφυρίου





Εφτάψυχος αποδείχθηκε ο “William” που ανέβασε φέτος η Θεατρική Ομάδα Ζεφυρίου. Όχι μόνο δεν πέθανε, αλλά τον Σεπτέμβρη έχει κλείσει ραντεβού με το θεατρόφιλο κοινό της ευρύτερης περιοχής στο Πάρκο Τρίτση. 

Πρόκειται για την ανατρεπτική κωμωδία "Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ", της γνωστής ηθοποιού και σεναριογράφου της τηλεόρασης Λίλιαν Δημητρακοπούλου την οποία η Θ.Ο.Ζ ανέβασε φέτος στις 26 και 27 Μαΐου καθώς και στις 9 και 10 Ιουνίου με την αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Ζεφυρίου που παραδοσιακά φιλοξενεί τις παραστάσεις της να είναι διαρκώς γεμάτη, και με το κοινό, να παραληρεί απ’ το γέλιο... 

Πριν συνεχίσουμε όμως για για να μπείτε στο κλίμα ιδού λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου: 

Ένας θίασος, ενός Δήμου (ονόματα δε λέμε…) ανέλαβε ν’ ανεβάσει το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» με… υψηλές φιλοδοξίες! 

Όμως λίγο πριν την παράσταση τίποτα δεν βρίσκεται στη θέση του και τίποτα δεν λειτουργεί σωστά καθώς τα μέλη του θιάσου δεν καταφέρνουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων του βικτωριανού δράματος, αλλά και των απαιτήσεων της σκηνοθέτιδος, η οποία μετά από απανωτούς νευρικούς κλονισμούς το ρίχνει στο ποτό και γίνεται ντίρλα! 

Αρκεί μόνο να σημειωθεί ότι στον θίασο συμμετέχουν μια Ιουλιέτα σε κλιμακτήριο, ένας γιγαντόσωμος κι αργόστροφος Ρωμαίος, μια αναρχική παραμάνα, μια μητέρα Καπουλέτου – πλασιέ καλλυντικών, ένας γόης της συμφοράς που ερμηνεύει όλους σχεδόν του αντρικούς ρόλους, ένας ταλαίπωρος ξυλουργός κι ένας τεχνικός σκηνής φωτισμού και ήχου, φανατικός ΑΕΚτζής ολίγον χουλιγκάνος κι ελαφρώς πειραγμένος…
Το "Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ" χαρακτηρίζεται ως «… μια ξεκαρδιστική κωμωδία που προσφέρει πραγματικά πολύ γέλιο!». Γράφτηκε από τη Λίλιαν Δημητρακοπούλου πριν από 11 περίπου χρόνια. Ο πρώτος θίασος που το ανέβασε ήταν η ερασιτεχνική ομάδα του δήμου Βύρωνα της οποίας ηγείται η ίδια. Όταν πρωτοπαίχτηκε σημείωσε τεράστια επιτυχία λόγω της τρομερής απήχησης του στο κοινό. Το έργο συμμετείχε στο φεστιβάλ του Δήμου Καρδίτσας, στο οποίο η Λίλιαν Δημητρακοπούλου βραβεύτηκε ως η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη θεατρική συγγραφέας της χρονιάς. 

Τα ωραία όμως δεν τελείωσαν εκεί...Ούτε όμως και την Κυριακή 10 Ιουνίου που η Θεατρική Ομάδα Ζεφυρίου έδωσε την τελευταία καλοκαιρινή της παράσταση. 

Όπως ανακοίνωσε η σκηνοθέτις Στέλλα Νικολολοθανάση (η κανονική και όχι η αλκοολική) καταχειροκροτούμενη από το κοινό και πλαισιωμένη από τους άπαιχτους και ταλαντούχους ηθοποιούς της που δικαίωσαν τόσο την ίδια όσο και τη συγγραφέα του έργου, παρά τα απανωτά χτυπήματα, ο William δεν πέθανε ακόμη. 

Έτσι όσοι από τον Δήμο Φυλής δεν κατάφεραν να τον δουν αλλά και το θεατρόφιλο κοινό γενικότερα, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την παράσταση της Θ.Ο.Ζ την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Τρίτση των γειτονικών Δήμων Αγίων Αναργύρων, Ιλίου και Αχαρνών.

Ιδού τι ακριβώς είπε η Στέλλα 


Πρόκειται αναμφίβολα για μια ακόμη επιτυχία της Θεατρικής Ομάδας Ζεφυρίου που βγάζει εκτός συνόρων τον Πολιτισμό και το ταλέντο του Δήμου Φυλής. 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι την παράσταση της περασμένης Κυριακής παρακολούθησαν εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους αλλά και τα θερμά τους συγχαρητήρια στη Στέλλα Νικολοθανάση και στους συντελεστές της παράστασης, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, η αναπληρώτρια Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τζένη Μπάρα και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αριστέα Βάβουλα.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παράσταση της Κυριακής 10 Ιουνίου 














 Οι συντελεστές της Παράστασης 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου