Απ' το ΜΕΓΑΡΟ στα Άνω Λιόσια για τη γιορτή της Μουσικής με Γεράσιμο Ανδρεάτο η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής












 

Με μια συναυλία που τιμά τους ντόπιους μουσικούς γιορτάζει, κάθε χρόνο, την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής ο Δήμος Φυλής.
Αυτό έκανε και φέτος, οργανώνοντας, το βράδυ της Πέμπτης, 21 Ιουνίου 2018,  μια μεγάλη συναυλία στην Πλατεία Ηρώων, με τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Φυλής σε πρωταγωνιστικό ρόλο και τη σύμπραξη του σπουδαίου λαϊκού ερμηνευτή Γεράσιμου Ανδρεάτου.
Με κεκτημένη ταχύτητα από την εμφάνισή τους στο ΜΕΓΑΡΟ, στις 6 Μαΐου 2018, τα Μουσικά Σύνολα, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Καλομοίρη, έδειξαν στοιχεία σπουδαίας ορχήστρας που δεν αποτελείται απλά από εξαιρετικούς μουσικούς, αλλά δουλεύει σκληρά σε ομαδικό επίπεδο. Κάτι που, άλλωστε, φάνηκε κι από το αποτέλεσμα που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.
Την ορχήστρα απαρτίζουν γνωστοί από τις μεγάλες πίστες συνδημότες μας μουσικοί, καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου και καταξιωμένοι επαγγελματίες και πλαισιώνεται από ταλαντούχα νέα παιδιά που δείχνουν ότι το μέλλον τους ανήκει. Δύο από αυτά και συγκεκριμένα η Μαρία Γεωργίου και ο Σταμάτης Καπίρης εξέπληξαν με τις φωνητικές τους ικανότητες, ενώ και τα υπόλοιπα συνέβαλαν στη θαυμάσια εμφάνιση.
Η συναυλία ξεκίνησε με έργα μεγάλων συνθετών για να εξελιχθεί σε ένα αυθόρμητο λαϊκό γλέντι, που αποζημίωσε τον κόσμο και του έδειξε ότι ο Δήμος Φυλής διαθέτει πρώτης γραμμής καλλιτεχνικό δυναμικό που του επιτρέπει να διακρίνεται και εκτός των τειχών.
Πολύ καλή παρουσία, πίσω από τον προβεβλημένο Γεράσιμο Ανδρεάτο έκανε και ο συντοπίτης μας Κωνσταντίνος Χατζής που κατορθώνει να ακροβατεί, με δεξιοτεχνία, ανάμεσα στο λαϊκό πάλκο και στο ψαλτήρι.
Τον επίλογο έγραψε με λαϊκό, κυρίως, ρεπερτόριο ο Σπύρος Μπρέμπος, που σαν αυθεντικός τοπικιστής στηρίζει έμπρακτα τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Φυλής και συμμετέχει, παρά τις υποχρεώσεις του στο Δήμο.
Παρών σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς που ενθαρρύνει από χρόνια την προσπάθεια των Μουσικών Συνόλων του Δήμου και βρίσκεται στο πλευρό του μαέστρου και των μουσικών.
Παρούσα και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας, οι Αναπλ. Δήμαρχοι Τζένη Μπάρα, Νίκος Χατζητρακόσιας και Γιώργος Αντωνόπουλος, οι  Πρόεδροι του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργος Μαυροειδής και  των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρυσούλα Κουράση, Γιώργος Καραϊσκάκης και ο Γιώργος Αδάκτυλος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φυλής Ελένη Λιάκου.









































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου