Δωρεάν νομική βοήθεια στους πυρόπληκτους πρότεινε ο επιλαχών βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κότσιρας

Mια πολύ χρήσιμη πρόταση κατέθεσε στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο επιλαχών βουλευτής της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής Γιώργος Κότσιρας. 
Με την ιδιότητα του δικηγόρου ο Γιώργος Κότσιρας διαπίστωσε την ανάγκη για, δωρεάν, παροχή νομικής βοήθειας στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών. 
Δείτε πως περιγράφει τις ενέργειές του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb.
Παρεμπιπτόντως, το πιθανότερο είναι να είναι υποψήφιος βουλευτής στη νεοσυσταθείσα εκλογική Περιφέρεια Δυτικής Αττικής.


Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για τόσους συμπολίτες μας, θεωρώ ότι η Δικαιοσύνη και ο νομικός κόσμος θα πρέπει να παίξει έναν κρίσιμο ρόλο. Για τον λόγο αυτό πιστεύω ότι πρέπει να προβλεφθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Οικονομικών ειδικό κονδύλι "νομικής βοήθειας", το οποίο θα απαλλάσσει από τα "νομικά έξοδα" (συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως "τελών" υπέρ του Δημοσίου) τους πυρόπληκτους (κατόπιν προσδιορισμού όσων έχουν πληγεί) για τις νομικές ενέργειες αυτών για αποκατάσταση των ζημιών από τις φονικές πυρκαγιές (κατόπιν προσδιορισμού των προβλεπόμενων νομικών ενεργειών που θα συμπεριληφθούν). Θα αφορά όσους πυρόπληκτους δεν προστατεύονται ήδη από το υφιστάμενο πρόγραμμα legal aid. 
Επειδή ο ρόλος των Δικηγορικών Συλλόγων μπορεί και πρέπει να είναι σημαντικός και στη διαμόρφωση της πρότασης προς την Πολιτεία και προς την υλοποίηση του προγράμματος, επικοινώνησα με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βερβεσό, ο οποίος κατανόησε την ανάγκη και ανταποκρίθηκε, δεσμευόμενος ότι θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο ΔΣ ώστε να εξεταστεί και η δυνατότητα συνδρομής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και με τον ΓΓ του ΔΣΑ κ. Καλατζόπουλο που,επίσης,αντελήφθη την ανάγκη σχεδιασμού μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Θεωρώ ότι ο νομικός κόσμος της χώρας πρέπει να σταθεί δίπλα σε συμπολίτες μας που έχασαν τα πάντα αυτές τις δύσκολες ώρες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου