Τοποθετείται η προτομή του Λιάρου στο Ζεφύρι


Η ιδέα να φιλοτεχνηθεί η προτομή του πρώην Κοινοτάρχη και Δημάρχου Ζεφυρίου Κώστα Λιάρου είναι παλιά. Τώρα ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί. 
Με Απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Παππού και με τη βοήθεια του πρώην Δημάρχου Ζεφυρίου Γιάννη Λάππα ανατέθηκε στο γνωστό γλύπτη Γιάννη Μπάρδη να φιλοτεχνήσει και να τοποθετήσει την προτομή του Κώστα Λιάρου στο Πάρκο που φέρει το όνομά του και αποκτήθηκε με τους αγώνες του.
Η προτομή θα καταβληθεί προσπάθεια να είναι έτοιμη στις αρχές Σεπτέμβρη, ώστε να τοποθετηθεί στο Πάρκο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ΖΕΦΥΡΕΙΑ 2018.
Ο Κώστας Λιάρος υπήρξε εμβληματική μορφή του Ζεφυρίου που συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξή του. Εκλέχθηκε στις εκλογές του 1975, 1978, 1982, 1986 και 1994. Δύο κορυφαία έργα του είναι το Πάρκο που φέρει το όνομά του και το Αίθριο της Αττικής Οδού που αποκτήθηκε χάρη στην επιμονή του να κατασκευαστεί σε τούνελ ο δρόμος, ώστε να μη διχοτομηθεί το Ζεφύρι.
Ο γλύπτης Γιάννης Μπάρδης γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα. Σπούδασε γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών από όπου αποφοίτησε το 1972. Παρακολούθησε επίσης το εργαστήριο μαρμάρου (1982-1985). Έχει παρουσιάσει το έργο του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Έργα του κοσμούν πολλούς δήμους της χώρας αλλά και πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Δείτε έκθεση με τα έργα του:



Δείτε το βίντεο με την ιστορία του Ζεφυρίου:



Δείτε την Απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Παππού που αναθέτει το έργο:


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου