Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Έφυγε το πρώτο φορτηγό με τη βοήθεια του Δήμου Φυλής στους πυρόπληκτους

 Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων της πύρινης πολύνεκρης τραγωδίας στην Ανατολική Αττική ξεκίνησε, την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής.
Παράλληλα, στην προγραμματισμένη θεματολογία του Δημοτικού Συμβουλίου προστέθηκε εκτάκτως και ψηφίστηκε ομόφωνα το θέμα της άμεσης ενίσχυσης των πυροπαθών με φάρμακα είδη παντοπωλείου και ρουχισμό. 
Ήδη από χθες ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος είναι σε επαφή με τους Δημάρχους Πικερμίου και Μαραθώνα και σήμερα νωρίς το πρωί ενημερώθηκε για τη λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης που είναι απαραίτητα για τη φροντίδα των πυροπαθών. 
Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Φυλής θα προσφέρει, άμεσα, φυσιολογικούς ορούς, αλοιφές για εγκαύματα, γάζες, Betadine οινόπνευμα, παυσίπονα και αντιβιοτικά τους Δήμους που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά. Ήδη με το πρώτο φορτηγό του Δήμου στάλθηκαν πάμπερς, μωρομάντηλα, νερά, βρεφικό γάλα πρώτης και δεύτερης ηλικίας, γάλα εβαπορέ, μπισκότα, νερά, ρούχα και παπούτσια. Αύριο θα γίνει νέα αποστολή με νερά και είδη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ενώ ο Δήμος Φυλής θα σταθεί στο πλευρό των πυροπαθών με συνεχείς αποστολές για όσο διάστημα χρειαστεί.
Η Κοινωνική Υπηρεσία καλεί δημότες, συλλόγους, κοινωνικούς, αθλητικούς και θρησκευτικούς φορείς που θέλουν να βοηθήσουν τους πυροπαθείς να προσέλθουν στην Κοινωνική Υπηρεσία στην οδό Αθηνών 18 όπου γίνεται συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι: κονσέρβες, φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, νερό, πάμπερς, μωρομάντηλα, κορν φλέικς γάλα, χυμοί, συσκευασμένα προϊόντα διατροφής μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής. Στα φαρμακευτικά σκευάσματα χρειάζονται μπερταντίν, βαμβάκι, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί παυσίπονα, γάζες αλοιφές για εγκαύματα και ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει αυτές τις πρώτες ώρες της καταστροφής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου