Νέα διάκριση για τον καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Φυλής Νίκο Σπανάτη



Mια ακόμα διάκριση για τον καθηγητή του Ωδείου Φυλής και εξαίρετο τενόρο Νίκο Σπανάτη. 
Θα εμφανιστεί στη συναυλία που θα ακολουθήσει την τελετή  εγκαινίων της επανέκθεσης του Α’ Ορόφου του αρχαιολογικού Μουσείου της Λήμνου, την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου. 
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν επίσης ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Δρ Παύλος Τριανταφυλλίδης, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου και ο Δήμαρχος Λήμνου κος Δημήτρης Μαρινάκης. Το Νίκο Σπανάτη που θα ερμηνεύσει έργα G. Caccini, H. Purcell, Ch. Gluck, Γ. Κωνσταντινίδη, K. Weill, Μ. Χατζιδάκι, J. Niles, A. Ramirez θα συνοδεύσει στο πιάνο ο Δημήτρης Γιάκας.
Ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης έχει εμφανιστεί σε όλα τα μεγάλα λυρικά θέατρα της Ελλάδας, σε διεθνή φεστιβάλ καθώς και σε πόλεις της Ευρώπης συμμετέχοντας σε Art Projects, προσωπικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου. Συνεργάζεται τακτικά με διεθνώς διακεκριμένους καλλιτέχνες και βραβευμένες ορχήστρες του εξωτερικού καθως και με όλες τις ελληνικές συμφωνικές ορχήστρες και σύνολα σε παραστάσεις, συναυλίες και όπερες. Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και Καλλιτεχνικός Διευθυντής και καθηγητής μονωδίας του Εθνικού Ωδείου Υμηττού και του Δημοτικού Ωδείου Φυλής (http://www.nikosspanatis.com/el)
Ο Δημήτρης Γιάκας έχει εργαστεί ως πιανίστας-μουσικός εκγυμναστής στην Όπερα του Παρισιού, καθώς και στην Όπερα της Λυών, κατόπιν προσκλήσεως του Μουσικού Διευθυντή της, Kent Nagano, από το 1982 έως το 1991. Έχει επανειλημμένα συνοδεύσει στο πιάνο τραγουδιστές στο Παρίσι, καθώς επίσης και σε πολλές πόλεις και φεστιβάλ της Γαλλίας. Μετά την μετεγκατάστασή του στην Αθήνα, ξεκίνησε την τακτική συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συνοδεύει τακτικά Ελληνες και ξένους τραγουδιστές σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου