Πολύτιμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Άνω Λιοσίων



Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής, με πρακτική εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε στα παιδιά των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων σε συνεργασία με την εταιρεία My Grand Road. Το μέλος της Εταιρείας κος Σωτήριος Γιαννόπουλος επισκέφτηκε τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς Άνω Λιοσίων, το χρονικό διάστημα από 3 Ιουλίου έως 11 Ιουλίου 2018 κι ενημέρωσε τους μικρούς μας φίλους σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής. 

Συγκεκριμένα τα παιδιά μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που περιλάμβανε συζήτηση και παιχνίδι με πινακίδες-παζλ, μπόρεσαν και αντιλήφθηκαν την σημασία της χρήσης των πινακίδων στο δρόμο, την αναγνώριση μέσω των σχημάτων και χρωμάτων των πινακίδων (απαγόρευση–υποχρέωση-προειδοποίηση) αλλά και την αναγνώριση της βασικής πινακίδας ΣΤΟΠ. 

Επίσης, τα παιδιά κατανόησαν ότι είναι απαραίτητη η χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας αλλά και η χρήση του παιδικού καθίσματος. Τέλος, ενημερώθηκαν για τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Ο Πρόεδρος των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Άνω Λιοσίων κος Παναγιώτης Καμαρινόπουλος επεσήμανε την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος καθώς τα παιδιά αποκτούν από πολύ μικρή ηλικία συνείδηση κυκλοφοριακής αγωγής με στόχο την δική τους ασφάλεια και την ασφάλεια των συνανθρώπων τους.

Οι δράσεις για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή θα συνεχιστούν και την νέα σχολική χρονιά.










0 comments:

Δημοσίευση σχολίου