Με λαμπρότητα και αλλαγή διαδρομής λόγω έργων η λιτάνευση της Παναγίας στη Χασιά


Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε, παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Παππού και πλήθους πιστών, από τον Ι.Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Φυλή, η γιορτή της Παναγίας.
Από τις επτά το πρωί οι καμπάνες του Ιερού Ναού χτυπούσαν χαρμόσυνα για την μεγάλη Θεομητορική γιορτή της Εκκλησίας μας. Εψάλλει Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Προεξήρχε  και κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Κόκλας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία αλλά και τα μηνύματα που εκπέμπει η γιορτή της Παναγιάς.
Αμέσως μετά ξεκίνησε με λαμπρότητα και ευλάβεια η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της Φυλής, μόνο που φέτος υπήρξε αλλαγή της καθιερωμένης διαδρομής που ακολουθεί η πομπή. Λόγω των έργων ανάπλασης και αποχέτευσης που είναι σε εξέλιξη, η εικόνα πέρασε από το ήδη αναπλασμένο τμήμα της Δημοτικής Ενότητας στην περιοχή του Αγίου Πέτρου και ακολουθώντας τα πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια κατέληξε πίσω στον Ι.Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Στην κεφαλή της θρησκευτικής πομπής η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής που παιάνιζε αποδίδοντας τιμές στη Χάρη Της. Την εικόνα συνόδεψαν ιερείς από τους ναούς του Δήμου προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελου Κόκλα, οι γκριζοφόρες από τη Δημοτική Ενότητα Φυλής, και ακολούθησαν ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Ο εφημέριος του Ι.Ν.  Κοιμήσεως της Θεοτόκου πατέρας Δημήτριος Παναγακόπουλος μετά την ολοκλήρωση της λιτάνευσης ευχαρίστησε τους ιερείς που συλλειτούργησαν και ιδιαιτέρως το Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, το Δήμαρχο Φυλής  Χρήστος Παππού για τη στήριξη της ενορίας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την παρουσία τους και τον κόσμο τον οποίο και προσκάλεσε στα εγκαίνια του ΚΑΠΗ γιατί όπως είπε «αυτή η νέα δομή ήταν κάτι που έλειπε από την περιοχή».
Αμέσως μετά προσφέρθηκαν στους πιστούς γλυκά και αναψυκτικά που προσέφερε ο Δήμος Φυλής.
Οι Θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 19.00 με τα Εγκώμια της Παναγίας ενώ στις  παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 22.00 θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Φυλής συναυλία του Χρήστου Χολίδη.



































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου