Με Ποντιακή Μεγαλοπρέπεια και Λαοσύναξη ο εορτασμός της Παναγίας Κανάλας στα Άνω Λιόσια


















Με λαμπρές τιμές και “χρώμα” Ποντιακής Παράδοσης, τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 20 Σεπτεμβρίου παραμονή του εορτασμού της, η μεγαλόπρεπη Περιφορά της Παναγίας της Κανάλας, με μπροστάρη τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής. 

Την εικόνα συνόδεψαν μεγάλος αριθμός Ιερέων, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Βουλευτής Θανάσης Μπούρας, πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος ευσεβών Χριστιανών. 
Ξεχωριστή αίγλη στην κατανυκτική πομπή, έδωσαν τα Ποντιόπουλα που κράτησαν την εικόνα με περηφάνια στους ώμους τους καθώς και οι κοπέλες με τις παραδοσιακές φορεσιές που την περιστοίχισαν. 
Νωρίτερα είχε τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντων του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Μακαρίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ.κ. Δωρόθεου. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος αμέσως μετά τη Λιτάνευση ο ουρανός φωτίστηκε από πυροτεχνήματα ενώ ο εφημέριος της Ιεράς Μονής της Παναγίας της Κανάλας πατήρ Συμεών Αδάκτυλος, απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στο πρόσωπο του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, για την αμέριστη συμπαράστασή του στην διοργάνωση του εορταστικού διημέρου.

Ανήμερα της γιορτής της Παναγίας το πρωί της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου, θα ψαλεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ενώ το εορταστικό διήμερο περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό Πρόγραμμα με εξαίρετους Πόντιους Καλλιτέχνες.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα και videos από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις











































































Ιδού και τα live

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου