Με επισημότητα τιμήθηκε στα Άνω Λιόσια η επέτειος του ιστορικού ΟΧΙ


























Με επισημότητα τιμήθηκε η επέτειος του ιστορικού ΟΧΙ στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων.
Ο εορτασμός άρχισε με πανηγυρική κωδωνοκρουσία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην οποία παρέστησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και οι σημαιοφόροι των σχολείων και των μαζικών φορέων του Δήμου, με επικεφαλής τη σημαία του Δήμου Φυλής. Τη συνόδευσαν στον Ιερό Ναό ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, κλιμάκιο μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεργατών του από το Γραφείο Δημάρχου.
Μετά το πέρας της δοξολογίας σχηματίστηκε πομπή, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής, η οποία κατευθύνθηκε στην Πλατεία Ηρώων, όπου συνεχίστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις με επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.
Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από το Δήμαρχο Χρήστο Παππού, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του ιστορικού ΟΧΙ για την εθνική αξιοπρέπεια αλλά και την εξέλιξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και την ήττα των δυνάμεων του Άξονα.
Το πρώτο μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων από την Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των σχολείων και των μαζικών φορέων της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων.  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου