Ζεστή φιλοξενία Βέλγων μαθητών από το 3 Λύκειο Άνω Λιοσίων και τον Δήμο Φυλής στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος
















Τη ζεστή φιλοξενία του 3ου Λυκείου Άνω Λιοσίων και του Δήμου Φυλής απόλαυσαν το πρωί της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου μαθητές και καθηγητές από το Βέλγιο. 

Για να πάρουμε όμως τα γεγονότα από την αρχή, το 3ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων συμμετείχε την σχολική χρονιά (2016-2017) σε μία δράση συνεργασίας με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία, στη διαδικτυακή πλατφόρμα e-Τwinning (στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, με υπεύθυνο φορέα υλοποίησης το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών – ΙΚΥ). 

Τίτλος της εν λόγω δράσης ήταν: «Teens on Τour», με υπεύθυνους καθηγητές την κα Ι. Γιαννοπούλου και τον κο Β. Σταυρόπουλο. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα απονεμήθηκε η εθνική ετικέτα ποιότητας και η ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας και βραβεύθηκε στο διαγωνισμό «Move2Learn – Learn2Move». 

Στo παραπάνω πλαίσιo της βράβευσης του σχολείου και των εταίρων του τo Δήμο Φυλής επισκέφθηκαν στις 14 και 15 Νοεμβρίου έντεκα μαθητές και τρεις καθηγητές του Βέλγικου σχολείου St Willebrord-Heilige Familie από την πόλη Berghen του Βελγίου, το οποίο επίσης βραβεύτηκε στον εν λόγω διαγωνισμό και με το οποίο εξαρχής υπήρχε άριστη συνεργασία και επικοινωνία. 

Έτσι, το πρωί της 14ης Νοεμβρίου, οργανώθηκε υποδοχή στο δημαρχείο των Άνω Λιοσίων. Τους μαθητές και τους καθηγητές τόσο από το Βέλγικο Σχολείο όσο και από το 3ο Λύκειο, υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας. 

Για το Πρόγραμμα και τις Ευρωπαϊκές δράσεις που έφεραν κοντά τις δύο χώρες και τα σχολεία τους, μίλησε ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων κ. Γιώργος Γεροντίδης ο οποίος και καλωσόρισε τους Βέλγους μαθητές και τους καθηγητές τους, επισημαίνοντας πως η προσπάθεια για την ανάδειξη αξιών ανάμεσα στα σχολεία της Ε.Ε θα συνεχιστεί από το 3ο Λύκειο Άνω Λιοσίων με αμείωτο ενδιαφέρον. Ο Λυκειάρχης έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στους Καθηγητές που έφεραν σε πέρας και ανέδειξαν τη συνεργασία των Σχολείων μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ενώ ευχαρίστησε το Δήμο Φυλής για την ολόπλευρη στήριξή του. 

Ιδού τι ακριβώς είπε


Ο Πρόεδρος της Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας που πήρε το λόγο στη συνέχεια, καλωσόρισε επίσης καθηγητές και μαθητές και τους μίλησε εν συντομία για την πλούσια Ιστορία , την Πολιτιστική κληρονομιά αλλά και τι σύγχρονες προοπτικές του Δήμου Φυλής. Ο Νίκος Χατζητρακόσιας μάλιστα, καλά οργανωμένος όπως σε κάθε του δράση, μοίρασε στους Βέλγους μαθητές και καθηγητές το μεταφρασμένο κείμενο, ώστε να μπορούν να κατανοήσουν το σύντομο κι εμπεριστατωμένο χαιρετισμό του, που συνοδεύτηκε με την προβολή διαφανειών με αξιοθέατα του Δήμου Φυλής που περιλάμβαναν και τους Ιστορικούς - θρησκευτικούς προορισμούς του. 


Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς με τη σειρά του, καλωσόρισε μαθητές και καθηγητές που επισκέφθηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο και τους ευχήθηκε να απολαύσουν τη συνεργασία τους και όλα όσα τους περιμένουν αυτές τις μέρες που θα περάσουν μαζί. 



Στο τέλος της επίσκεψης των μαθητών ο Δήμαρχος μαζί με τον Νίκο Χατζητρακόσια και τον Διευθυντή του 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων πρόσφεραν στους φιλοξενούμενους καθηγητές και μαθητές αναμνηστικά δώρα και κέρασμα. 

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για τους Χρήστο Παππού και Νίκο Χατζητρακόσια η ευγενική χειρονομία των υπεύθυνων Βέλγων καθηγητών που τους πρόσφεραν παραδοσιακά δώρα του τόπου τους. 

Ακολούθησε μια σύντομη περιήγηση στο κέντρο της πόλης των Άνω Λιοσίων και στη συνέχεια οι μαθητές και καθηγητές του Βέλγικου σχολείου επισκέφθηκαν το 3ο Λύκειο. Εκεί έγιναν οι παρουσιάσεις των μαθητών για τα σχολεία και τις χώρες τους και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που εμπλέκουν τους μαθητές και των δύο σχολείων συμβάλλοντας στην αμοιβαία προσέγγιση και επικοινωνία. Οι μαθητές των Άνω Λιοσίων, είχαν ετοιμάσει για το τέλος σπιτικά παραδοσιακά ελληνικά πιάτα για τους φιλοξενούμενούς τους. 

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου οι μαθητές και οι καθηγητές του 3ου ΓΕΛ θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες τους στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στο παγκοσμίου φήμης Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ στη συνέχεια θα περιηγηθούν στα αξιοθέατα του κέντρου της Αθήνας. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παραμονή των μαθητών στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου και την απονομή αναμνηστικών.


































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου