Τάσος Καραντζάς, ο βασιλιάς του βινυλίου

Επάνω ο βασιλιάς του βινυλίου μέσα στο βασίλειό του και η φωτογραφία της παρέας του πατέρα του (ο πίσω στα δεξιά) να δεσπόζει σε αυτό

Ήταν από τα παλιότερα μαγαζιά των Άνω Λιοσίων. Το δισκοπωλείο του Τάσου Καραντζά, στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Πέτρου Λιόσα υπήρξε, για σαράντα χρόνια, ένα παράθυρο στον κόσμο της μουσικής. 
Στέκι των νέων, όχι σώνει και καλά για να αγοράσουν τα βινύλια, τα cd ή τις κασέτες που με μεράκι και προσωπικό ρίσκο έγραφε ο Τάσος. Αλλά για να βρουν, μέσα από τη μουσική, διέξοδο προς τον πολιτισμό και να αντιδράσουν στην καταδυνάστευση των καφενείων. 
Ακόμα κι όταν το κτίριο πλήγηκε από το σεισμό του ’99, ο Τάσος βρήκε τη δύναμη να ξαναστήσει το μαγαζί του, εν μέσω των ερειπίων. Κατάφερε να το ξανακάνει κέντρο της μουσικής ζωής στην πόλη, για άλλη μια εικοσαετία. 
Όμως, δυστυχώς, όλα τα ωραία τελειώνουν. Το διαδίκτυο άλλαξε τις συνήθειες και ο κόσμος βρήκε νέους διαύλους μουσικής ακρόασης. 
Η οικονομική κρίση έβαλε κι αυτή το χεράκι της. Κουρασμένος και αποκαρδιωμένος ο Τάσος πήρε την απόφαση να αποσυρθεί. Έβαλε ταμπέλα στην πόρτα ότι πουλάει τα βινύλια 5 ευρώ το ένα. Ανάμεσά τους και πολλά αριστουργήματα της δισκογραφίας, απ’ όλα τα μουσικά είδη. 
Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ένα κουνούπι, μολυσμένο από τον ιό του Νείλου του κατάφερε ένα ισχυρό πλήγμα. Η υγεία του κλονίστηκε και πέρασε αρκετές μέρες στο νοσοκομείο. Βγήκε και κυκλοφορεί με μπαστούνι, όχι γιατί το χρειάζεται, αλλά γιατί έχασε την αυτοπεποίθησή του. 
Εδώ και περίπου δύο μήνες, ο Τάσος δίνει τον τρίτο στη σειρά μεγάλο αγώνα στη ζωή του. Αυτή τη φορά για να ανακάμψει οικονομικά και ψυχολογικά. 
Στήριγμα οι φίλοι του που βρίσκονται κι αυτή τη φορά στο πλευρό του, με τη βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρει και πάλι. 
Γιατί τον έχουν συνηθίσει δυνατό και σίγουρο για τον εαυτό του. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου