Αρχίζει η ανέγερση νέου Παιδικού Σταθμού στη Δημοτική Ενότητα Φυλής


Στη φάση της κατασκευής του μπήκε ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, μετά την ανακήρυξη του εργολάβου που προέκυψε από ηλεκτρονική δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018.
Το έργο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 1.239,12 τ.μ., το οποίο ορίζεται βόρεια από πεζόδρομο, δυτικά από παιδική χαρά και από τις οδούς Ευόσμου & Άνθεων και βρίσκεται στην περιοχή ΖΑΪΤΩ της Φυλής.
Η συνολική επιφάνεια του υπερσύγχρονου κτίσματος είναι 829,65τ.μ. και δομείται σε υπόγειο, ισόγειο και Α’ όροφο.
Το υπόγειο περιλαμβάνει τους χώρους στάθμευσης και τους βοηθητικούς χώρους. Το ισόγειο περιλαμβάνει τους χώρους των νηπίων και ο Α’ όροφος τους χώρους των βρεφών. 
Ο βρεφονηπιακός σταθμός ολοκληρωμένης φροντίδας διαθέτει τα παρακάτω τμήματα:
α) τμήμα βρεφών, για βρέφη από 8 μηνών μέχρι 2,5 ετών,
β) τμήμα νηπίων για παιδιά από 2,5 ετών μέχρι 6,5 ετών,
γ) τμήμα νηπίων με αναπηρία για παιδιά από 2,5 ετών μέχρι 6,5 ετών.
Ο αριθμός βρεφών, νηπίων και νηπίων με αναπηρία που θα φιλοξενούνται προσδιορίστηκε σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του Δήμου Φυλής.
Σχετικά με τη δημοπράτηση του έργου ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ανέφερε τα εξής.
«Μετά τη λειτουργία του βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού στη συνοικία της Ζωφριάς, την έναρξη της κατασκευής νέου βρεφονηπιακού σταθμού στο Ζεφύρι και την ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής νέου Παιδικού Σταθμού στη συνοικία Δροσούπολης, δημοπρατήθηκε η ανέγερση νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού ολοκληρωμένης Φροντίδας στη Δημοτική Ενότητα Φυλής.
Για να φτάσουμε μέχρι αυτό το σημείο χρειάστηκε να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ενός μεγάλου τμήματος του οικοπέδου, να συνταχθεί και να εγκριθεί η σχετική μελέτη, να ενταχθεί το έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα και να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής, η οποία θα χρηματοδοτήσει το έργο.
Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, τους συναδέλφους Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου Φυλής και τους συνεργάτες μου γιατί έφεραν σε πέρας με επιτυχία τις πολύπλοκες διαδικασίες.
Χάρη σε αυτή την άψογη συνεργασία ο Δήμος έφτασε τις δεκαοκτώ προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Αττικής, που αντιστοιχούν σε ισάριθμα μεγάλα έργα. Ο αριθμός αυτός κατατάσσει το Δήμο Φυλής πρώτο σε έργα στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα.  Και δεν αναφέρω και τα έργα που χρηματοδοτούνται από άλλες πηγές ή από ιδίους πόρους του Δήμου Φυλής. Μαζί με αυτά ο αριθμός των έργων της παρούσας δημοτικής περιόδου θα ξεπεράσει τα εβδομήντα (70)».   

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου