Μια ονειρεμένη παράσταση από τους «Ονειροβάτες» με πρωτοβουλία της Αντικαρκινικής Αχαρνών – Φυλής

Της Μπαρμπληλένας Τριανταφύλλου 


Το θεατρόφιλο κοινό των Αχαρνών με πρωτοβουλία της Αντικαρκινικής Εταιρίας Αχαρνών και Φυλής, τίμησε και φέτος όπως εδώ και πολλά συνεχόμενα έτη, η θεατρική ομάδα ''Ονειροβάτες'' που δραστηριοποιείται στο Ίλιον.
Την ομάδα εκπροσώπησε το τμήμα των Ενηλίκων καθώς διαθέτει επίσης, Παιδικό και Εφηβικό.


'Ώρα έξι και μισή το απόγευμα, η σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών, πλημμύρισε από τον πολυμελή θίασο που ξεσήκωσε το ομολογουμένως πολυπληθές κοινό που γέμισε το χώρο απ΄άκρη σ' άκρη.

Ξεκαρδιστικές ατάκες, τραγούδια κι ευφάνταστες χορογραφίες ανέστησαν μια από τις πιο περίφημες πολεμικές σάτιρες του λατρευτού στο ελληνικό θεατρόφιλο κοινό Ιάκωβου Καμπανέλλη, θεατρικού συγγραφέα, δημοσιογράφου και Ακαδημαϊκού. 

Η υπόθεση αναφέρεται με μια εξαιρετικά σύγχρονη ματιά στο βίαιο ένστικτο του ανθρώπου που γλυκαίνεται από το κέρδος και την εξουσία αδυνατώντας να ελέγξει την ύστερη επιθυμία του για ακόμα περισσότερο αίμα. 

Η πάλαι ποτέ ουδέτερη και απαθής στις προκλήσεις Ρόδος αναγκάζεται να αναθεωρήσει τις βασικές αρχές της περί ειρήνης και αγαστής συμβίωσης για να αντιμετωπίσει τον Δημήτριο τον Πολιορκήτη. Ενώ υποτίθεται ότι η προσωρινή μεταστροφή αφορά μια στιγμή τρόμου και αδυναμίας, η Ρόδος καταλήγει πιο αιμοσταγής και από τον ίδιο τον κίνδυνο. 

Τα μέλη της ομάδας, φρέσκες και ξεχωριστές φυσιογνωμίες ανταποκρίθηκαν άψογα στις απαιτήσεις του έργου και του κοινού, που έχοντας συνηθίσει τις μέχρι πρότινος άψογες εμφανίσεις δεν θα ανέμενε τίποτα λιγότερο από την άρτια φετινή παράσταση. 

Οι θεατρόφιλοι του δήμου Αχαρνών χάρισαν το πιο δυνατό τους χειροκρότημα στους Ονειροβάτες και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με ακόμη περισσότερες προσδοκίες για δυνατές συγκινήσεις και προβληματισμούς.







Ένα από τα πολλά στιγμιότυπα των ευρηματικών χορογραφιών που στόλισαν την παράσταση


Εξαιρετική όχι μόνο στην θεατρική , αλλά και στην ερμηνεία της στο τραγούδη η Ρένα Αναστασίου










Ο φιλόξενος Οικοδεσπότης της βραδιάς και Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρίας Αχαρνών και Φυλής Παναγιώτης Καζανάς απονέμει αναμνηστικά στη σκηνοθέτιδα Δήμτρα Χριστοδούλου και τα μέλη της ομάδας ''Ονειροβάτες'' εκδηλώνοντας ειλικρινή σεβασμό αλλά και θαυμασμό


Ο Παναγιώτης Καζανάς και η Δήμητρα Χριστοδούλου δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν θερμά τους ανθρώπους της Pro-Party για την ευγενική τους χορηγία στους ήχους και τον εξαιρετικό φωτισμό. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου