Δήλωση του Υποψήφιου Δημάρχου Φυλής με το ΚΚΕ Νίκου Ζαπάντη για τη χωματερή

Ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί για πάνω από μισό αιώνα τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Θριάσιου Πεδίου και ταυτόχρονα μολύνει τον αέρα, το έδαφος και το υπέδαφος της περιοχής, είναι το πρόβλημα της λειτουργίας της καρκινογόνου χωματερής, κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένες περιοχές του Δήμου μας (οικισμός Γεννηματά 2). 

Το πρόβλημα αυτό αξιοποιούν για άλλη μια φορά, μπροστά μάλιστα και στις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, όλοι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια όχι μόνο δεν έκλεισαν τη χωματερή αλλά υπέγραψαν μαζί με τα κόμματά τους τη συνέχιση και επέκταση της λειτουργίας της. 

Για προεκλογικούς και μόνο λόγους Περιφέρεια, ΕΔΣΝΑ, Δήμος Φυλής, δημοτικές παρατάξεις (Παππούς, Μπουραΐμης, Κουλοχέρης και άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι), σηκώνουν ένα σύννεφο αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης, «παίζοντας» με τη ζωή και την υγεία του λαού μας που όλα αυτά τα χρόνια διεκδίκησε και διεκδικεί ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. 

Ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να ξαναπέσει στην παγίδα των ψεύτικων υποσχέσεων για τη λύση του προβλήματος της χωματερής. Τέρμα πια στα ψέματα και στην κοροϊδία. 

Ρωτάμε: 
Κορόιδευαν ή δεν κορόιδευαν ωμά τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, Κυβέρνηση και Περιφέρεια, στην ορκωμοσία της Ρένας Δούρου στα Άνω Λιόσια, αλλά και προεκλογικά, όπου αλά μπρατσέτα με τον Αλέξη Τσίπρα έλεγαν ότι «θα κλείσει το αίσχος της χωματερής», ενώ ο σχεδιασμός Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η χωροθέτηση άλλων 6 μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο, χωρίς μάλιστα να παίρνουν υπόψη την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων και των εργαζομένων; 

Κορόιδευαν ή δεν κορόιδευαν ωμά τους κατοίκους του Δήμου Φυλής οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που υποστηρίχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αλλά και άλλοι δήθεν «ανεξάρτητοι» (Παπαδήμας, Χριστοφιλάκης, Καμπόλης, Μπουραΐμης, Παππούς, Σάββας), όταν υπόσχονταν κάθε φορά στους προεκλογικούς τους λόγους ότι θα κλείσουν τη χωματερή και αμέσως μετά αξιοποιούσαν τον καρκίνο της χωματερής, υπέγραφαν επεκτάσεις και ξανά επεκτάσεις για να παίρνουν παραδάκι από τις Κυβερνήσεις ξεπουλώντας την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής; 

Όλοι μαζί, Κυβέρνηση, Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή, προσκυνάνε στο «θεό» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βάζει τα λαϊκά προβλήματα στο ζύγι του Κόστους-Οφέλους για το κεφάλαιο. Αυτό σημαίνει ότι, με συγκεκριμένα κριτήρια εξετάζουν κάθε φορά αν συμφέρει το κεφάλαιο να λύσουν αυτά τα προβλήματα ή να διαχειριστούν το κόστος των συνεπειών τους. 

Όλοι μαζί προσκυνάνε τα επιχειρηματικά συμφέροντα που ξερογλείφονται γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων για να μεγαλώσουν την κερδοφορία τους. 

Να, γιατί το πρόβλημα της χωματερής παραμένει και διαιωνίζεται. Τη λύση δεν μπορούν να τη δώσουν ούτε τα δικαστήρια, ούτε τα δημοψηφίσματα. 

Τη λύση μπορεί να δώσει μόνο ο ενιαίος αγώνα του λαού και της νεολαίας της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας ενάντια στην πολιτική που μας καταδικάζει στη φτώχεια και την ανεργία. Που μας καταδικάζει να ζούμε δίπλα στον καρκίνο της χωματερής, που μας καταδικάζει να ζούμε χωρίς κανένα μέτρο αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας. 

Δεν είναι ώρα για μοιρολατρία και απογοήτευση. Είναι ώρα ΑΓΩΝΑ για τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας. 

Σε αυτόν τον αγώνα έχουμε ανάγκη από Δημοτική Αρχή αγωνιστική και όχι υποτακτική στο κεφάλαιο και τις Κυβερνήσεις του. 

Σε αυτή την κατεύθυνση ο λαός και η νεολαία να αξιοποιήσει τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, τις Ευρωεκλογές. 

Να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού για να έχει στήριγμα την επόμενη μέρα, για να δυναμώσει η πάλη για τα μεγάλα εργατικά-λαϊκά προβλήματα, για να πάρουν απάντηση Κυβέρνηση, Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή. 

6/1/2019

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου