Τιμητική ανάρτηση της GREEN PEACE για την ενεργειακή πολιτική του Δήμου Φυλής




Tο ενδιαφέρον του Ελληνικού Τμήματος της Παγκόσμιας Περιβαλλοντικής Οργάνωσης GREEN PEACE έχει προκαλέσει η πολιτική του Δήμου Φυλής για την ενεργειακή αυτάρκεια του Δήμου Φυλής. 
Η Οργάνωση ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της στο facebook φωτογραφία με το σύνθημα “ Ο Δήμος Φυλής έκανε το πρώτο βήμα. Ο δικός σου;”. Εξειδικεύοντας το θέμα αναφέρει ότι ο Δήμος Φυλής ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει την ηλιακή ενέργεια και συστήνει στους πολίτες να ζητήσουν κι από τους δικούς τους Δήμους να αναλάβουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες ΚΛΙΚ 1.
Βεβαίως η Οργάνωση προωθεί, εδώ και πολλά χρόνια, την αξιοποίηση της ηλιακής αλλά και των άλλων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Όμως το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για το Δήμο Φυλής οφείλεται στην προσπάθεια του τελευταίου να διαθέσει την ηλιακή ενέργεια που θα προκύψει από το Πάρκο της Χωματερής για την τροφοδοσία των νοικοκυριών του Δήμου. 
Στελέχη της GREEN PEACE ενημερώθηκαν, στην αρχή του περασμένου καλοκαιριού, από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Φυλής Αργύρη Αργυρόπουλο και ιδίως σχετικά με την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας, που θα αποτελέσει το Φορέα, μέσω του οποίου ο Δήμος θα γίνει παραγωγός αλλά και διαχειριστής Eνέργειας ΚΛΙΚ 2
Ο Αργύρης Αργυρόπουλος είχε επισκεφθεί τα γραφεία της Οργάνωσης και είχε αναλύσει το Πρόγραμμα του Δήμου Φυλής, το οποίο τα στελέχη της Οργάνωσης βρήκαν εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον που επισημοποίησαν και με την ανάρτησή τους στο facebook. 
Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι η ενεργειακή πολιτική του Δήμου έχει προκαλέσει πανελλαδικό ενδιαφέρον. Μάλιστα απέσπασε χρυσό βραβείο στα BEST CITY AWARDS, που απονέμονται, κάθε χρόνο, στους ΟΤΑ.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου