“Βερεσέ” προβολή Καμπόλη-Κουλοχέρη από την Πρόεδρο του ΑΙΓΕΑ



Όταν η κα Ιωάννα Καμπόλη εξελέγη Πρόεδρος στον ΑΙΓΕΑ κάποιοι, λόγω του επωνύμου της, υποψιάστηκαν ανάμιξη στις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου. Γρήγορα η κα Καμπόλη διασκέδασε τις υποψίες. Φρόντισε να τηρήσει τις ισορροπίες με το αφοπλιστικό χαμόγελο και την ευγένεια που τη διακρίνει. 
Όλα αυτά μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, 3 Φεβρουαρίου 2019, όταν, για άγνωστο λόγο, έχασε το “μπούσουλα”. Μιλώντας στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ΑΙΓΕΑ, σχεδόν εξίσωσε την θεμελίωση της στέγης του συλλόγου, δηλαδή ενός μεγάλου έργου, που αποτέλεσε το όραμα όλων των διοικήσεων, με μια χορηγία του κου Κουλοχέρη, ο οποίος μάλιστα απουσίαζε από την εκδήλωση. 
Παράλληλα, κάλεσε τον κο Καμπόλη στο βήμα, τρίτο στη σειρά, μετά το Δήμαρχο κο Χρήστο Παππού και τον πρώην Δήμαρχο κο Δημήτρη Μπουραΐμη, αγνοώντας την αυτοδιοικητική τάξη που επέβαλε να καλέσει όλους τους αντιδημάρχους, αλλά και τον αρμόδιο στα πολιτιστικά Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργο Μαυροειδή. 
Η συμπεριφορά της κας Προέδρου ήταν αν μη τι άλλο, αδικαιολόγητα μεροληπτική υπέρ του κου Καμπόλη. Ξέχασε ότι ο τελευταίος, λίγες μέρες πριν, είχε φερθεί εχθρικά προς το σύλλογο, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της οικοδομικής αδείας της στέγης του ΑΙΓΕΑ κι ότι ούτε ο ίδιος, ούτε ο κος Κουλοχέρης παρευρέθηκαν στη θεμελίωση του κτιρίου. 
Το πραγματικά τραγικό είναι ότι το πρωί της Δευτέρας, δηλαδή σχεδόν μια μέρα μετά την εκδήλωση, ο ταμίας του ΑΙΓΕΑ Δημήτρης Κατσίτης διαβεβαίωσε το ΦΥΛΑΡΧΟ ότι ο κος Κουλοχέρης δεν είχε καταθέσει το ποσόν της χορηγίας στο ταμείο του Συλλόγου. 
Για την ώρα συστήνουμε στην, κατά τα άλλα, αξιαγάπητη κα Πρόεδρο να κάνει την αυτοκριτική της και να φροντίσει για την είσπραξη του ποσού της χορηγίας από τον κο Κουλοχέρη, ώστε, τουλάχιστον, να μην τον διαφημίζει δωρεάν. 
Γιατί η δωρεά θα έχει συντελεστεί νομίμως, όταν με το καλό, το Διοικητικό Συμβούλιο αποδεχτεί τη χορηγία, ο ταμίας εκδώσει το γραμμάτιο είσπραξης και καταγράψει την είσπραξη του ποσού στο βιβλίο εσόδων-εξόδων. 
Τότε θα ανοίξει ο δρόμος για να προσφύγει ο κάθε πολίτης στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καλώντας τους να ερευνήσουν αν οι προεκλογικές δωρεές του κου Κουλοχέρη προς διάφορους φορείς, συνάδουν με τη φορολογική του δήλωση. Άλλωστε το νομικό πλαίσιο είναι ιδιαίτερα αυστηρό ως προς τις προεκλογικές δαπάνες των δημοτικών παρατάξεων. 
Καθότι, ούτε οι δημοτικές παρατάξεις είναι εμπορικές επιχειρήσεις για να κάνουν χορηγίες, ούτε οι αυτοδιοικητικές εκλογές χρηματιστήριο... 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου