Κατάνυξη και λαμπρότητα στον εορτασμό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στα Άνω Λιόσια







Με διήμερη ιερά πανήγυρη στις 7 και 8 Μαΐου, γιόρτασε τον «Υιό της Βροντής» και συγγραφέα της Αποκάλυψης, τον Απόστολο του Χριστού, τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, ο ομώνυμος ιερός ναός του Αγίου Ιωάννη Άνω Λιοσίων. 
Ο Δήμαρχος, επίσημοι και πλήθος πιστών τίμησαν τις εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής του Αγίου Ιωάννη, Τρίτη 7 Μαΐου. Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, στο κατανυκτικό περιβάλλον του ιστορικού μοναστηριού, το απόγευμα της παραμονής της εορτής, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελου Κόκλα και με τη συμμετοχή κληρικών των Άνω Λιοσίων. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου, στους πέριξ του ναού δρόμους, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής που προσέδωσε μεγαλοπρεπή τόνο στη θρησκευτική πομπή. 
Τους ιερείς που «λάμπρυναν τη σεμνή τελετή», τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τους Δημοτικούς Συμβούλους που τίμησαν την τελετή, και το πλήθος πιστών που απέτισε φόρο τιμής στον Άγιο, ευχαρίστησε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού, ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Κόκλας. Ευχαρίστησε επίσης τη Φιλαρμονική που απέδωσε τιμές και παιάνισε λαμπριάτικους και πασχαλινούς χαιρετισμούς και ύμνους και ευχήθηκε ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος να χαρίζει σε όλους υγεία, δύναμη και φώτιση. 
Σήμερα, Τετάρτη 8 Μαΐου, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε το πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα εψάλη η παράκληση του Αγίου Ιωάννη. 
Κατά το διήμερο των θρησκευτικών εκδηλώσεων λειτούργησε στον προαύλειο χώρου του ναού, έκθεση με Αγιογραφίες που φιλοτέχνησαν τα μέλη της Βυζαντινής Σχολής του ναού.
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα











































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου