Θρησκευτικό συναίσθημα , καλλιτεχνική δημιουργία και γνήσιο λαϊκό γλέντι στον Άγιο Νεκτάριο Άνω Λιοσίων




























Με θρησκευτικό διήμερο πανηγύρισε ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Αγίου Νεκταρίου Άνω Λιοσίων, προς τιμήν των Αγίων Πάντων, το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουνίου 2019.
Το Σάββατο 22 Ιουνίου παραμονή της γιορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου. 
Την Κυριακή 23 Ιουνίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεοδώρου και το ίδιο απόγευμα η Ιερά παράκληση και ακολούθως ομιλία από τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, Αντιδήμαρχοι και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Το λειτουργικό πρόγραμμα πλαισιώθηκε από πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με χορευτικά συγκροτήματα και μουσικές παραστάσεις. 
Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τις απονομές και τους επαίνους στα μέλη των Εκπαιδευτικών και Καλλιτεχνικών Τμημάτων του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου. 
Στη συνέχεια λάμπρυναν το πρόγραμμα με τους χορούς τους, οι Σύλλογοι Ποντίων η “Τραπεζούντα” και Μακεδόνων Θρακών Φυλής. 
Ακολούθησε γνήσιο λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με το εξαίσιο πρόγραμμα και τις ερμηνείες των Σπύρου Μπρέμπου και Βασίλη Πλαβούκου. 
Την επομένη το Πρόγραμμα άνοιξαν και στόλισαν με την εξαίσια εμφάνισή τους, οι Σύλλογοι Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων “η ΓΡΙΖΑ” και Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων. 
Τη “σκυτάλη” της ψυχαγωγίας πήρε στη συνέχεια το νεοσύστατο συγκρότημα “The Nektar Band” που ερμηνεύοντας έντεχνα, νησιώτικα αλλά και λαϊκά ακούσματα, ανέβασε το θερμόμετρο του κεφιού στα ύψη, με χορό που κράτησε καλά, ως τις μικρές ώρες. 
Φιλόξενοι Οικοδεσπότες του διημέρου υπήρξαν, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Μηνάς Αλεξιάδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου του Αγίου Νεκταρίου Άνω Λιοσίων Φανή Παππού, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι κυρίες της Ενορίας αλλά και οι ψήστες, που φρόντισαν ώστε να μην λείψει τίποτα από κανέναν! Όλοι αντάλλαξαν ευχές για καλό καλοκαίρι κι έδωσαν ραντεβού για πλούσια δράση, τον Σεπτέμβρη. 
Ακολουθούν χαρακτηριστικά live από την νεοεμφανιζόμενη “The Nektar Band” και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Ιδού και χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από το εορταστικό διήμερο






















































 





























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου