Σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς






«Ως Δήμαρχος βρίσκομαι, διαχρονικά, στο πλευρό των εργαζομένων, αφού έχω μεταφέρει στο Δήμο όλους τους εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων και μάλιστα έχω καθίσει στο ειδώλιο του κατηγορουμένου γι’ αυτό», δήλωσε ο Χρήστος Παππούς.
Με αφορμή τη λήψη Απόφασης, από το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι οι 90 εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου που είχαν προσληφθεί το 2016, είναι απαραίτητοι κι ότι ο Δήμος έχει διασφαλίσει τη μισθοδοσία τους, ο Χρήστος Παππούς επανέλαβε, το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου 2020, τις πάγιες θέσεις της δημοτικής αρχής και ευχήθηκε στους εργαζομένους να έχει αίσιο τέλος ο αγώνας τους στα δικαστήρια.
Προηγουμένως οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Οικονομάκης και Βασίλης Γεωργιάδης  είχαν εξηγήσει ότι η λήψη της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να συζητήσει η Πρόεδρος του Δικαστηρίου το ενδεχόμενο παραμονής των εργαζομένων στο Δήμο μέχρι τη συζήτηση της αγωγής τους, που έχει προσδιοριστεί για τον προσεχή Μάρτιο.
«Δεν είναι βέβαιο ότι με τη λήψη της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου το δικαστήριο θα αποφανθεί υπέρ της παραμονής των εργαζομένων. Αλλά αν δεν την λάβουμε, τότε το δικαστήριο δεν θα μπει, καν, στη διαδικασία της συζήτησης», διευκρίνισαν οι Αντιδήμαρχοι, που βρέθηκαν στο Δικαστήριο στο πλευρό των εργαζομένων. «Τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι συνδημότες μας γνωρίζουν ότι δεν είπαμε ψέματα και δε δώσαμε υποσχέσεις σε κανέναν. Προσπαθούμε για το καλύτερο, γιατί οι εργαζόμενοι χρειάζονται στο Δήμο», κατέληξαν.
Μετά τις τοποθετήσεις αυτές και με τη σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης «ΦΥΛΗ-ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ», «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»  και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» το Δημοτικό Συμβούλιο συντάχθηκε με την εισήγηση της πλειοψηφίας ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι στο Δήμο κι ότι ο τελευταίος έχει εξασφαλίσει τη μισθοδοσία τους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου