Σε χαρούμενη ατμόσφαιρα η κοπή της Βασιλόπιτας στο ΚΑΠΗ Ζεφυρίου



Με εκπλήξεις, χαμόγελα, πολύ τραγούδι και ανατροπή του πρωτοκόλλου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτά του , παρουσία του Αντιδημάρχου Ζεφυρίου και υπεύθυνου για τη λειτουργία του, το Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Γιάννη Μαυροειδάκου, το πρωί της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την χορωδία του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου, να ερμηνεύει συνοδεία του δασκάλου της Δαβίδ Παπαδόπουλου, στο αρμόνιο, παραδοσιακά τραγούδια από τη Σμύρνη. 

Την Βασιλόπιτα ευλόγησαν ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού πατέρας Γεώργιος Θεοδωρόπουλος και ο ιερέας του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης πατέρας Θεοφάνης Θεοφάνους. Ο πατέρας Γεώργιος ευχήθηκε στους ηλικιωμένους να «έχουν υγεία, να φτάσουν τα χρόνια του θαυματουργού Αγίου Χαραλάμπους που έζησε 113 χρόνια και να έχουν διαύγεια νου μέχρι τέλους» και ο πατέρας Θεοφάνης αφιέρωσε το κομμάτι του στους ιερείς της Δημοτικής Κοινότητας για το σκληρό αγώνα που κάνουν. 

Αμέσως μετά ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος ξαφνιάζοντας τους πάντες, παραμέρισε το πρωτόκολλο, και κάλεσε την εκπρόσωπο των ηλικιωμένων Καίτη Λάπα να κόψει το πρώτο κομμάτι . «Στο Ζεφύρι είμαστε ανοιχτοί στις αλλαγές και δεν φοβόμαστε τις ανατροπές. Σήμερα θα αλλάξουμε λίγο τη σειρά, θα αφήσουμε λίγο πιο πίσω τους επίσημους καλεσμένους μας και δώσουμε προτεραιότητα στις κυρίες» είπε ο Αντιδήμαρχος και κάλεσε την πρόεδρο των ηλικιωμένων να κόψει το πρώτο κομμάτι. 

Η κ.Καίτη Λάπα εμφανώς αιφνιδιασμένη ευχήθηκε υγεία, δύναμη, αγάπη και ενότητα και αφιέρωσε το κομμάτι της σε όλα τα μέλη και ιδιαιτέρως σε τρία μέλη που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας με την ευχή να γυρίσουν σύντομα στο ΚΑΠΗ. 

Η πολιτευτής της ΝΔ Τζένη Μπάρα έδωσε συγχαρητήρια στην χορωδία ευχήθηκε υγεία σε όλους και αφιέρωσε το κομμάτι της στους ανθρώπους που είναι δίπλα στους ηλικιωμένους και τους φροντίζουν και ευχήθηκε να τους δίνει ο Θεός δύναμη. 

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου Ταξιαρχία Λαθουράκη ευχήθηκε μια καρποφόρα χρονιά γεμάτη υγεία και χαρούμενες στιγμές και αφιέρωσε το κομμάτι της «στη γυναίκα, μάνα, γιαγιά που μας στηρίζουν σε κάθε μας βήμα», προφέροντάς το στην πρόεδρο των ηλικιωμένων κ. Καίτη Λάπα. 

Η υπεύθυνη των ΚΑΠΗ του Δήμου Φυλής Ειρήνη Αλυματήρη ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και χαμόγελο σε όλους και αφιέρωσε το κομμάτι της σε όλους τους εργαζόμενους των ΚΑΠΗ που «δίνουν την ψυχή τους για τους ηλικιωμένους». 

Ο υπεύθυνος του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου Βασίλης Κατηφόρης ευχήθηκε υγεία και αγάπη σε όλους και αφιέρωσε το κομμάτι του στην Ταξιαρχία Λαθουράκη για τις «ατελείωτες ώρες που περνά μαζί μας στο ΚΑΠΗ και την υπομονή με την οποία ακούει τις γκρίνιες μας» όπως είπε. 

Ο δάσκαλος βυζαντινής μουσικής Δαβίδ Παπαδόπουλος ευχήθηκε υγεία σε όλες τις οικογένειες ,κουράγιο και υπομονή για τις δυσκολίες της χώρας και αφιέρωσε το κομμάτι του στο Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού «γιατί είναι η αιτία που είμαι εδώ και σε όλα τα ΚΑΠΗ της Φυλής και διδάσκω μουσική». 

Ευχές απηύθυναν ακόμη η Πρόεδρος του συλλόγου του Αγίου Στυλιανού κ. Βαγενά και ο ηθοποιός Χριστόφορος Ζήκας που πρότεινε τη σύσταση θεατρικής ομάδας στο ΚΑΠΗ. 

Ο Βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Λιάκος ευχήθηκε υγεία και αισιοδοξία για τη νέα χρονιά και υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή των ηλικιωμένων στην οικογένεια και την κοινωνία. Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος αφού έδωσε θερμά συγχαρητήρια στη χορωδία και το δάσκαλό της ανακοίνωσε πως θα ανανεωθούν οι στολές και υπογράμμισε την αξία των ανθρώπινων σχέσεων. Ο Γιάννης Μαυροειδάκος ανακοίνωσε επίσης τη διοργάνωση εκδρομής στα Καλάβρυτα και έκανε αποδεκτό το αίτημα των ηλικιωμένων για τη διοργάνωση γιορτής την Τσικνοπέμπτη. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα



















































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου