Ο 20χρονος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Νικόλας Χριστογεώργος και το Ζεφύρι...



STORIES / Παναθηναϊκός

Χριστογεώργος: Η Γιουβέντους, το «όχι» στην Ολλανδία και η επέκταση (photos)

Πηγή: https://www.onsports.gr/a

Του Γιώργου Σακελλαρίου 

Ο 20χρονος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ξεκίνησε να δουλεύει στα πρότυπα της Ακαδημίας της Γιουβέντους. Το ίνδαλμά του, το όχι σε δανεισμό στην Ολλανδία και το ειδικό πρόγραμμα για να βελτιωθεί σε πολλούς τομείς. 


Ο Νικόλας Χριστογεώργος είναι ένα παιδί με πίστη στις δυνατότητές του. Έχει σιγουριά, αυτοπεποίθηση, αλλά και παράλληλα είναι και χαμηλών τόνων. 

Ο 20χρονος (γεννήθηκε στις 18/1/2000) δεν θα ξεχάσει ποτέ τη χθεσινή μέρα. Την πρώτη μέρα του Ιουλίου έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη. Είχε ενημερωθεί από τον Δώνη και τον προπονητή τερματοφυλάκων Παναγιώτη Μαλιαρίτση στη διάρκεια της εβδομάδας και είχε ξεκινήσει την ψυχολογική προετοιμασία. Η αλήθεια είναι ότι ο νεαρός περίμενε νωρίτερα το ντεμπούτο του σε κάποιο ματς. Ενδεχομένως στο κύπελλο με την Παναχαϊκή ή και με τον Βόλο την τελευταία αγωνιστική, αλλά δόθηκε η ευκαιρία στον Ξενόπουλο. Σε κάθε περίπτωση, ο Χριστογεώργος ήξερε ότι θα έρθει σύντομα η σειρά του 


Ο Χριστογεώργος από μικρός δούλεψε στα πρότυπα που ακολουθεί και η Ακαδημία της Γιουβέντους. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο δέκα ετών στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, τα οποία έχουν συνεργασία με τη «Μεγάλη Κυρία». Τα εκπαιδευτήρια λειτουργούν ως Ακαδημία της Γιουβέντους στην Ελλάδα κι εντάχθηκε εκεί μετά το πρώτο τουρνουά δεξιοτήτων «gollissimo», που έγιναν στις εγκαταστάσεις του CGS στη Παλλήνη από τη νεοσύστατη τότε Ακαδημία των «μπιανκονέρι» στην Αθήνα. Την άνοιξη του 2015, ο Χριστογεώργος αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας στο ετήσιο «ΝΙΚΕ Cup». Συμμετείχε με την Ακαδημία της Γιουβέντους και ξεχώρισε αγωνιζόμενος κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα. 

Ο Παναθηναϊκός κι ο Παγανιάς 

Το 2016 ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Χριστογεώργο και αμέσως ο προπονητής τερματοφυλάκων την ερχόμενη περίοδο Κώστας Παγανιάς διέκρινε το ταλέντο του. Δόθηκε μεγάλη προσοχή στην εξέλιξή του. Στις 11 Ιουνίου του 2018, λοιπόν, με την έλευση του Νταμπίζα, ο νεαρός τερματοφύλακας υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, που λήγει το επόμενο καλοκαίρι. 


Ζεφύρι 

Ο Χριστογεώργος κατοικεί στο Ζεφύρι. Μία δύσκολη περιοχή, αλλά δεν ήθελε να αφήσει την οικογένειά του. Δεν είναι παιδί που θα επιζητήσει τη ζωή της παραλιακής, δεν είναι μέρος του life style και ούτε διαφημίζεται ιδιαίτερα στα social media. Στο Κορωπί πήγαινε με τους γονείς του ή συμπαίκτες του και το μόνο που είχε κι έχει στο μυαλό του είναι να εξελιχθεί. Έχει χτίσει μία ισχυρή προσωπικότητα και προσπαθεί να βελτιωθεί σε πολλούς τομείς. 


Ειδικό πρόγραμμα 

Στον Παναθηναϊκό διέκριναν ότι η σωματοδομή του είναι ικανή να τον οδηγήσει σε μεγάλη καριέρα. Έχει μακριά χέρια και πόδια και ύψος 1.92. Ένα από τα θετικά του στοιχεία είναι ότι μπορεί να χειριστεί εξίσου καλά και τα δύο του πόδια. Είναι ένας σύγχρονος τερματοφύλακας, όμως, ξέρει ότι πρέπει να δουλέψει αρκετά στο κομμάτι της μυϊκής διάπλασης, χωρίς να χαλάσει τον κορμό του και την ισορροπία. Ν’ αποκτήσει λίγο όγκο που του λείπει. Γι’ αυτό κι έξτρα από τον Παναθηναϊκό, ακολουθεί πρόγραμμα ενδυνάμωσης 2-3 φορές την εβδομάδα. 


Καθοδήγηση και Μπουφόν 

Ο Χριστογεώργος γνωρίζει αγγλικά κι έχει δουλέψει στο στυλ της Γιουβέντους, που περιλάμβανε αλλαγή κατευθύνσεων. Εκτίναξη, απόκρουση, πέσιμο στο έδαφος, άλμα. Ένα πρόγραμμα με ένταση. Εκεί που θέλει να βελτιωθεί εκτός από τον όγκο, είναι η καθοδήγηση στην άμυνα, που είναι απαραίτητο για έναν τερματοφύλακα, οι τοποθετήσεις και η τεχνική στις κινήσεις του. Όλα αυτά έχοντας ένα ίνδαλμα. Κι από τη στιγμή, που δούλεψε στα πρότυπα της Γιουβέντους, δεν θα μπορούσε παρά να μην λατρεύει τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. 

Όχι στην Ολλανδία 

Το καλοκαίρι του 2018 ο Χριστογεώργος πήρε για πρώτη φορά μέρος στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Εκεί έδειξε κάποιες πτυχές του ταλέντου του, ενώ δύο χρόνια είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Κ19 του Παναθηναϊκού. Το περασμένο καλοκαίρι πήρε ξανά μέρος στην προετοιμασία κι έπαιξε σε φιλικά, αλλά νωρίτερα τον Ιούνιο, είχε ταξιδέψει με τη δεύτερη ομάδα στο Άμστερνταμ για ένα τουρνουά. Τότε, μάλιστα, ήρθε πρόταση από σύλλογο Β’ Ολλανδίας για τον δανεισμό του, ώστε να παίξει και να εξελιχθεί. Ο Νταμπίζας, όμως, την αρνήθηκε. Τον πίστευε και ήθελε να τον έχει στην Αθήνα για να τον παρακολουθεί. 

Επέκταση 

Στον Παναθηναϊκό, λοιπόν, πιστεύουν πολύ στον Χριστογεώργο και δεν αποκλείεται να παραμείνει δεύτερος τερματοφύλακας πίσω από τον Διούδη. Αυτό θα το κρίνει ενδεχομένως στην προετοιμασία και ο νέος τεχνικός Ντάνι Πογιάτος. Το σίγουρο είναι ότι τώρα ο Χριστογεώργος αμείβεται μόνο με τον βασικό μισθό και θα κληθεί για επέκταση, αφού όπως αναφέραμε, το συμβόλαιό του λήγει το 2021. Ακόμα δεν έχει γίνει κάποια επαφή, αλλά σύντομα θα διευθετηθεί το θέμα. 




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου