21 χρόνια μετά ο Δήμος Φυλής θυμάται και τιμά τα θύματα του σεισμού του 1999


Με σεμνότητα και σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού του 1999, που κορυφώθηκαν με τρισάγιο σήμερα τα μεσημέρι, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020, μπροστά στο μνημείο που βρίσκεται στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων. 

Η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του σεισμού και η δοξολογία για τη διάσωση της πόλης, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξαιτίας του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκαν το πρωί, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Σώζοντος που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού. 

Στις 14:57, ώρα που συνέβη ο καταστροφικός σεισμός πριν από 21 χρόνια, τελέστηκε μπροστά στο μνημείο τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων, ενώ αμέσως μετά ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς κατέθεσε ανθοδέσμη προς τιμήν των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό και όλων όσοι υπέφεραν και πόνεσαν εξαιτίας των 15 αυτών τραγικών δευτερολέπτων που διήρκησε η οργή του εγκέλαδου. 

Αισθητή ήταν η απουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής, που φέτος, λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, δεν μετείχε στην τελετή.






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου