Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Βαριά η απώλεια του Χρήστου Βάννα για την οικογένεια του και για την πόλη

Βαθειά θλίψη έχει προκαλέσει στην οικογένειά του και στην πόλη η απώλεια του Χρήστου Βάννα. Ο εκλιπών έφυγε, πρόωρα, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό. Έδωσε, μέχρι τέλους, τη μάχη με την επάρατη νόσο, με θάρρος και αξιοπρέπεια. Υπήρξε ένας από τους καλύτερους οπερατέρ της ΕΡΤ, με καλλιτεχνική, αλλά και δημοσιογραφική ματιά. Πρόθυμος και με ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο του, δήλωνε αμέσως παρών, όταν του το ζητούσαν. Βιντεοσκόπησε, ατέλειωτες ώρες, για τη γενέτειρά του, αλλά και για το Δήμο Φυλής και διέθετε μεγάλο προσωπικό αρχείο. 
Στην κηδεία του που τελέστηκε στο Ελληνικό Κορινθίας παρευρέθηκε, παρά τα μέτρα για τον κορονοϊό, πλήθος κόσμου, δείγμα της βαθειάς εκτίμησης που του έτρεφε η τοπική κοινωνία και ο επαγγελματικός του περίγυρος. Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος.
 
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 
Γεννήθηκε το 1951, ήταν ο μικρότερος από τα 9 παιδιά του Δημήτρη και της Θεοδώρας Βάννα. Παντρεμένος με τη Κωνσταντίνα Μεταξά και πατέρας δύο κοριτσιών, της Θεοδώρας και της Κανέλλας-Ιωάννας, κάτοικος Ζωφριάς από το 1964, εργάστηκε ως οπερατέρ στην ΕΡΤ από το 1973 μέχρι και το 2004 οπότε συνταξιοδοτήθηκε. 
Από τους ιδρυτές του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Τύπου, λάτρης του αθλήματος, αγωνίστηκε στις ομάδες Ζέφυρος και Α.Ο. Ζωφριάς καθώς και στην ομάδα της ΕΡΤ που συμμετείχε στο πρωτάθλημα Τύπου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου