Παραδόθηκε στο Δήμο Φυλής το υπερσύγχρονο Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

 






Παραλήφθηκε, το πρωί της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου 2021, από το Δήμο Φυλής, το Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, η ανέγερση του οποίου ολοκληρώθηκε, στην περιοχή του Πάρκου Πόλης.
Το σχετικό πρωτόκολλο υπεγράφη από τον εργολάβο, τους εκπροσώπους της εταιρείας ακινήτων του Δημοσίου, Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤΥΠ), που ήταν ο φορέας υλοποίησης του έργου, και τους εκπροσώπους του Δήμου Φυλής. Το πρωτόκολλο υπέγραψαν, από πλευράς ΚΤΥΠ, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κατασκευών Γιάννης Τσαγκάρης και οι επιβλέποντες μηχανικοί Στρατής Χανιωτάκης και Αγγελική Ζύγουρα, ενώ από πλευράς Δήμου Φυλής υπέγραψαν ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Βαγγέλης Στάμου και η μηχανικός Ελένη Μισαηλίδου.
Στη σχετική διαδικασία παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Φυλής Θανάσης Σχίζας, ο Πρόεδρος της Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας και ο Διευθυντής Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Αθανάσιος Νικολόπουλος.
Η διοικητική παραλαβή του έργου από το Δήμο Φυλής, ανοίγει το δρόμο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής για τον εξοπλισμό και τη στελέχωση του σχολείου με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. 
Το Ειδικό Γυμνάσιο αποτελεί πρότυπο διδακτήριο, καθώς διαθέτει γεωθερμική εγκατάσταση και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα στην Ελλάδα με σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις. Αποτελείται από δύο βιοκλιματικά κτήρια, το κυρίως σχολικό κτήριο και το κτήριο αθλητικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εσωτερική πισίνα και φυσικοθεραπευτήριο. Ειδικότερα, περιλαμβάνει 9 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα εκτόνωσης – παιχνιδιού, 1 αίθουσα ησυχίας – ηρεμίας, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 1 αίθουσα βιβλιοθήκης, 1 εργαστήριο φυσικών επιστημών, 1 εργαστήριο πληροφορικής, 3 εργαστήρια μουσικής – αισθητικής αγωγής – ξένων γλωσσών, 1 κλειστό κολυμβητήριο – γυμναστήριο και 7 ειδικά εργαστήρια. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις, προϋπολογισμού 2.905.835,26 ευρώ, έχουν αναπτυχθεί σε οικόπεδο επιφανείας 4687,66 m2 στο Οικοδομικό Τετράγωνο Γ 1205 της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων και η μελέτη του έχει βραβευτεί σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.
Η ανέγερση του Ειδικού Γυμνασίου αποτελεί προσωπική επιτυχία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, ο οποίος άνοιξε το δρόμο για την πραγματοποίηση του έργου στις 22 Φεβρουαρίου 2016, όταν επισκέφθηκε την Πρόεδρο της νεοσύστατης, τότε, ΚΤΥΠ Ιωάννα Κοντούλη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Νίκο Παπαδάκη. Κατά τη συνάντηση ο Χρήστος Παππούς είχε θέσει το ζήτημα που είχε παγώσει λόγω των διαδικασιών μετατροπής του πρώην ΟΣΚ σε ΚΤΥΠ ΑΕ. Μέχρι την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, την Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., Βασίλη Καραγιάννη και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας ΦΟΡΕΑΣ ΑΤΕΒΕ, στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Φυλής είχε κληθεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση σειράς προβλημάτων, όπως η επικαιροποίηση της μελέτης, το ιδιοκτησιακό του οικοπέδου και η διασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής).
«Πρόκειται για έργο υπερτοπικού χαρακτήρα που αποτελεί «πυξίδα» για το σχολείο του αύριο. Τιμά την πόλη μας και αποδεικνύει το ενδιαφέρον μας για την εκπαίδευση όλων των δημοτών μας, χωρίς διακρίσεις. Τα παιδιά μας με ειδικές ανάγκες , μετά τη φοίτηση στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου, θα συνεχίζουν τη μαθητεία τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κοντά στον τόπο της κατοικίας τους», τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής.




 






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου