Με μεγαλοπρέπεια η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Ζωφριά

Με θρησκευτική λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε φέτος, μετά από δυο χρόνια πανδημίας και περιορισμών, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Ιησού Χριστού στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ζωφριάς, παρουσία πλήθους πιστών, δεκάδων κληρικών, εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Κόκλας συνεπικουρούμενος από πληθώρα ιερέων από όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου.

Την εικόνα συνόδεψε πλήθος πιστών με επικεφαλής της πομπής τη Δημοτική Αστυνομία που φρόντισε για την ασφάλεια των πιστών κατά τη λιτάνευση της εικόνας στην Λεωφόρο .Μ. Αλεξάνρου και την Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής που παιάνιζε υπό την μπαγκέτα του μαέστρου Νίκου Καλομοίρη.

Την εικόνα προσκύνησαν και συνόδευσαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Βουλευτής Δ. Αττικής Ευάγγελος Λιάκος, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, οι Αντιδήμαρχοι Φυλής και Εσόδων Ελένη Λιάκου και Γιώργος Αβράμης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ “Η Πάρνηθα” Γιώργος Μαυροειδής, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταμάτης Σερέπας και Δημήτρης Καμπόλης.

Αμέσως μετά το τέλος της αρτοκλασίας ακολούθησε κέρασμα που πρόσφερε σε ιερείς και επισήμους ο πατέρας Γεώργιος και ετοίμασαν οι κυρίες του ναού. Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε από τον εφημέριο του Ι.Ν. πατέρα Γεώργιο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το τώρα απόγευμα ψάλλεται η παράκληση της Παναγίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου