Δημοπρατείται σύντομα ο Προαστιακός Δυτ. Αττικής διαβεβαίωσε ο Καραμανλής τον Μπούρα


 

Χαροποίησε τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή της περιοχής μας Θανάση Μπούρα, η διαβεβαίωση που του έδωσε, προσωπικά, ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής ότι προχωρούν, με ταχύτατους ρυθμούς, οι διαδικασίες για την άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για τη δημοπράτηση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Δυτικής Αττικής.
Με προϋπολογισμό 100 εκατ. Ευρώ και μήκος 36 χιλιομέτρων, η νέα σιδηροδρομική γραμμή θα συνδέσει τα Άνω Λιόσια με τα Μέγαρα, εξυπηρετώντας τους ενδιάμεσους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλίας. Ειδικότερα έχει προγραμματιστεί η κατασκευή εφτά νέων σταθμών (Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Λουτρόπυργος, Νεράκι, Νέα Πέραμος και Μέγαρα).
Η χρηματοδότησή του θα γίνει από το Ταμείο Ανάκαμψης, στα πλαίσια του προγράμματος «Ελλάδα 2.0», όπως είχε αναγγελθεί το Φεβρουάριο του 2022, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.
Με τον τρόπο αυτό αξιοποιείται, προς όφελος των κατοίκων της Δυτ. Αττικής, η δημόσια περιουσία, καθώς η νέα γραμμή θα λειτουργήσει πάνω στη ζώνη απαλλοτρίωσης της παλιάς γραμμής του ΟΣΕ Πειραιάς-Αθήνα- Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα.
Ο Θανάσης Μπούρας ήταν εκ των βασικών υποστηρικτών της προσπάθειας και δικαιώνεται από το αποτέλεσμα. Μάλιστα σε αυτή τη φάση κινείται για την επέκταση του Προαστιακού προς Αγίους Αναργύρους, με στόχο να εξυπηρετηθούν το Ζεφύρι, το Καματερό, το Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων και το Πάρκο Τρίτση.

Μελλοντικά σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί και για τη σύνδεση των Μεγάρων με την Κόρινθο, γεγονός που θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της Δυτ. Αττικής, καθώς η συγκεκριμένη διαδρομή θεωρείται ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου