To ψήφισμα των μαζικών φορέων του Δήμου Φυλής και η απάντηση του Αττικάρχη της Ελληνικής Αστυνομίας



ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  


ΠΡΟΣ:          Γραφείο Πρωθυπουργού
Κοινοποίηση: 
1.      Τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης 
2.      Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη 
3.      Τον Περιφερειάρχη Αττικής 
4.      Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας 
5.      Τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας 
6.      Τον Διευθυντή της Αστυνομίας Δυτικής Αττικής 
7.      Το Διοικητή του Α.Τ Άνω Λιοσίων
8.      Το Διοικητή του Α.Τ Ζεφυρίου
9.      Τον Δήμαρχο Φυλής
10.    Τον Εισαγγελέα Αθηνών
11.    Βουλευτές Δυτικής Αττικής
12.    Μ.Μ.Ε.
13.    Παρατάξεις Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φυλής

Θέμα: «Εφαρμογή των Νόμων για όλους τους πολίτες»
Με τη παρούσα αναφορά μας επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Φυλής και ιδιαίτερα στα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι, σε σχέση με τη παραβατική συμπεριφορά των ROM και κυρίως για την αδυναμία του Αστυνομικού Τμήματος Άνω Λιοσίων & Ζεφυρίου να παρέμβει εφαρμόζοντας απλές διατάξεις του Νόμου προστατεύοντας έτσι τους κατοίκους της περιοχής  όπως έχει υποχρέωση, με αποτέλεσμα να έχει καταλυθεί στη περιοχή μας κάθε έννοια δικαίου, ασφάλειας και ήρεμης διαβίωσης.
Συγκεκριμένα: Η ηχορύπανση από αυτοκίνητα και  σπίτια που κατοικούν ROM όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας, η παραβίαση κάθε διάταξης αστυνομικής, υγειονομικής, κώδικα οδικής κυκλοφορίας, η συνεχής κατασκευή αυθαίρετων παραγκών και παραπηγμάτων, η διακίνηση ναρκωτικών, οι καταλήψεις δρόμων με αποκλεισμό της κυκλοφορίας πεζών και αυτοκινήτων, οι οπλοχρησίες, οι απειλές και οι ξυλοδαρμοί ακόμα και μαθητών, οι κλοπές  κατά συρροή και σε καθημερινή σχεδόν βάση, η καταστροφή Δημοτικών κτιρίων & Σχολείων και τώρα τελευταία και οι παράνομες καταλήψεις σπιτιών , είναι καθημερινά φαινόμενα στη πόλη.
Το Αστυνομικό τμήμα Άνω Λιοσίων & Ζεφυρίου  δεν ενεργούν, ως οφείλουν, αφού στις κλήσεις των κατοίκων και στις καταγγελίες τους για διαπραττόμενα εγκλήματα αντί να ακολουθήσει τη διαδικασία που ο Νόμος προβλέπει (ήτοι άμεση παρέμβαση και συλλήψεις των παρανομούντων με την διαδικασία του αυτοφώρου) έχει φθάσει στο σημείο να απαντά στους καταγγέλλοντες ότι αδυνατεί να παρέμβει για διάφορους κάθε φορά λόγους. 
Σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το Αστυνομικό τμήμα, κατασκευάζονται παράγκες αυθαίρετα και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των περιοίκων προς το Αστυνομικό Τμήμα, κανείς δεν παρεμβαίνει. Επίσης σημαντική προσπάθεια θα πρέπει να καταβληθεί και από την δίωξη Οικονομικού εγκλήματος, ώστε να διερευνηθούν τυχόν παράνομες οικονομικές συναλλαγές.
Κύριοι,
Ξέρουμε ότι γνωρίζετε τα θέματα- πλην όμως έως σήμερα δεν έχουμε δει ενδιαφέρον και οργανωμένη και συνεχή παρέμβαση ως άλλωστε επιβάλλετε εκ της θέσης σας να πράττετε. Η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Οι παράνομες ενέργειες και συμπεριφορές ατόμων ανηκόντων στη συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού έχει φθάσει στην αποκορύφωσή της. Οι ημέρες που έρχονται είναι κρίσιμες αφού η όχληση θα ενταθεί ακόμα περισσότερο λόγω του θέρους, όπως γίνεται άλλωστε πάντα. Οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι Θα πρέπει άμεσα να λάβετε μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί κοινωνική έκρηξη στη περιοχή με πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα για όλους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Tην άμεση παρέμβασή σας, ούτως ώστε να εφαρμόζετε ο Νόμος για όλους καθώς επίσης και να αντιμετωπίσετε με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο (οχήματα και έμψυχο δυναμικό) τις αδυναμίες που παρουσιάζει το Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων  & Ζεφυρίου στην εκτέλεση του καθήκοντος προστασίας του 'Eλληνα Πολίτη και να δεσμευτείτε έγγραφος ότι δεν θα προβείτε όπως έντονα φημολογείται στην κατάργηση του Α. Τ. Ζεφυρίου. Mε δεδομένο ότι θα κάνετε ότι είναι δυνατόν καλύτερο προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το μεγάλο αυτό πρόβλημα του Δήμου μας σας δηλώνουμε ότι στη προσπάθεια σας αυτή θα μας βρείτε όλους συμπαραστάτες.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.
Οι υπογράφοντες:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου