Μήπως αξίζουμε κάτι καλύτερο;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΜΠΟΛΗΣ
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΜΠΟΛΗ

Μήπως σαν λαός έχουμε πλέον αυτοκτονικές τάσεις; Μήπως βαρεθήκαμε να επιβιώνουμε 4.000 χρόνια και προσπαθούμε να αυτοχειριαστούμε; Μήπως οι πάγιες ψευδαισθήσεις ότι είμαστε «οι εκλεκτοί» και ταυτόχρονα «οι χείριστοι» της Υφηλίου μας έχουν πια σπρώξει αμετάκλητα στην έσχατη σχιζοφρένεια;
Αλήθεια, πόσο εφιαλτική μπορεί να γίνει η δημοκρατία όταν αναλογίζεται κανείς ότι ένα κόμμα μπορεί να αναιρέσει τις θυσίες χρόνων ενός ολόκληρου λαού! 
Α, και με πόση αδημονία περιμένουν όλοι αυτοί οι βιαστικοί, όλοι αυτοί που κήδονται μήπως αυτή ή η άλλη κυβέρνηση διαλύσει την Ελλάδα! Όλοι αυτοί οι αλάνθαστοι, οι αδέκαστοι, οι πατριώτες, όλοι αυτοί που ενώπιον ενός υπουργικού θώκου δεν ορρωδούν προ ουδενός, που μας κοστολογούν τόσο φτηνά σε σύγκριση με το "ατομικό" τους συμφέρον!
Κι από κοντά σπεύδουν οι υπόλοιποι, οι ΜΜΕ, όλος αυτός ο συρφετός που πασχίζει να μας πείσει για το μείζον! Όλοι αυτοί που «δεν πουλάνε» χωρίς συνωμοσίες κι ανατροπές, χωρίς όξυνση παθών, χωρίς «την γελοία ελαφρότητα του είναι μας». 
Όχι, δεν κερδίζεται κανένας πόλεμος όσες μάχες νικηφόρες κι αν έχουν κατακτηθεί όταν δεν είμαστε σε θέση να νικήσουμε τη μικρότητα του ίδιου του εαυτού μας. 
Θα τους αφήσουμε λοιπόν; Θα τους χειροκροτήσουμε, σαν την ορχήστρα του Τιτανικού, καθώς θα βυθιζόμαστε; Θα βάλουμε στην ίδια ζυγαριά τον "κομματικό" τους χρόνο με το μέλλον μας; 
Αν ναι, ας ελπίσουμε μόνο να μας συγχωρήσουν αυτοί που θα έρθουν μετά από μας, αυτοί που δεν θα βρίσκουν καμιά δικαιολογία για να μας παραχωρήσουν άφεση, αυτοί που θα έχουν καταδικαστεί από την αφροσύνη της πρόσκαιρης κομματικής ευτέλειας. 
Όχι, αυτά δεν αφορούν μονάχα στα συμπολιτευόμενα κόμματα, δυστυχώς, δυστυχέστατα. Αφορούν επίσης σ' όλους αυτούς που, αν τους δοθεί η ευκαιρία, θα πράξουν το ίδιο κρίνοντας με την ίδια ελαφρότητα ότι αυτό που προέχει για τον τόπο είναι εάν θα πρωθυπουργεύει ή θα υπουργεύει ο Χι ή ο Ψι, εάν θα κουμαντάρουν «οι δικοί μας» ή «οι δικοί τους».  
«Μεθ' ημάς, το χάος»; ή μήπως αξίζουμε κάτι καλύτερο;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου