Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για Σγουρό…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ
Φήμες για «θερμή» υποδοχή στο νυν Περιφερειάρχη, 
από εργαζομένους του Δήμου Φυλής

Σε μπελάδες έχει βάλει το Γιάννη Σγουρό, η απόφαση της νέας Περιφερειάρχου, Ρένας Δούρου να πραγματοποιηθεί στα Άνω Λιόσια η τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής. 
Ο νυν Περιφερειάρχης γνωρίζει ότι τα αισθήματα των δημοτών, στο πρόσωπό του, μόνο φιλικά δεν είναι. Αυτός, άλλωστε, ήταν ο λόγος που δεν επισκέφθηκε το Δήμο Φυλής, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου, όταν η αντίπαλός του Ρένα Δούρου διατυμπάνιζε ότι αισθάνεται δημότης του συγκεκριμένου Δήμου. 
Όμως, την προσεχή Τετάρτη, 27 Αυγούστου είναι υποχρεωμένος να βρεθεί στα Άνω Λιόσια, για να δώσει το νόμιμο όρκο, κατά την τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής. Το εκλογικό σώμα τον εξέλεξε Περιφερειακό Σύμβουλο κι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο κι οφείλει να ορκιστεί.
 Η θέση του σίγουρα δεν είναι ευχάριστη. Μερίδα εργαζομένων προτείνει στη διοίκηση του σωματείου να υιοθετήσει κάποιας μορφής αποδοκιμασία, στο πρόσωπό του, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας. Γιατί πολλοί πιστεύουν ότι η «ηθικά και νομικά ανεξήγητη στάση» του, οφείλεται σε μνησικακία, λόγω του αρνητικού, για το συνδυασμό του, εκλογικού αποτελέσματος στο Δήμο Φυλής. 
Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να βρεθεί προ εκπλήξεων στο κλειστό της Δροσούπολης ο κυρ Γιάννης. Που μπορεί να τσαλακώσουν την εικόνα του «αδικημένου», από το εκλογικό αποτέλεσμα, ακάματου εργάτη, την οποία καλλιεργεί, μέσω διοχετευόμενων δημοσιευμάτων, «κυνηγώντας» την κυβερνητική θεσούλα που θα διασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση. 
Υπάρχει, φυσικά, και η εναλλακτική λύση να μην παραστεί στην ορκωμοσία, επικαλούμενος λόγους αντικειμενικής αδυναμίας. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 154 του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, είναι υποχρεωμένος να «φάει στη μούρη» τη Ρένα Δούρου, που θα τον καλέσει, εντός πέντε ημερών, να ορκιστεί ενώπιόν της. 
Κι αυτό ίσως είναι περισσότερο οδυνηρό για τον πληγωμένο του εγωισμό. Ακόμα κι από την διαπόμπευση που μπορεί να του επιφυλάξουν οι εργαζόμενοι…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου