Τους έκανε ανθρώπους ο Απόστολος Ραβάνης

Μετά τη μεγάλη δοκιμασία των Πανελλαδικών, το κλίμα στο αμφιθέατρο του ΑΛΦΑ
ήταν εύκρατο και υγιεινό...
 «Το φροντιστήριο ΑΛΦΑ είναι, πάνω απ’ όλα, μια οικογένεια. Μπορεί μετά τις Πανελλαδικές να άνοιξαν οι ορίζοντές σας, όμως όλοι ξέρετε πως η πόρτα του είναι ανοιχτή για σας κι ότι παραμένετε μέλη αυτής της οικογένειας», τόνισε ο Διευθυντής Σπουδών του Φροντιστηρίου Απόστολος Ραβάνης.
Απευθυνόμενος στους υποψηφίους των Πανελλαδικών, ελάχιστες μέρες μετά τη μεγάλη δοκιμασία, ο Απόστολος Ραβάνης τους κάλεσε, την Τρίτη 2 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο του Φροντιστηρίου για να τους επιστρέψει την …ιδιότητα του ανθρώπου, που τους είχε αφαιρέσει πριν ένα χρόνο, στον ίδιο χώρο. Το τελετουργικό της αφαίρεσης της ιδιότητας του ανθρώπου σηματοδοτεί για τον υποψήφιο ένα είδος αναχωρητισμού και απάρνησης των απολαύσεων της ζωής, ενόψει των Πανελλαδικών. «Ο υποψήφιος δε διασκεδάζει, δεν αρρωσταίνει και δεν ερωτεύεται, διότι πρέπει να μένει προσηλωμένος στο στόχο του. Μέχρι τις Πανελλαδικές δεν θεωρείται άνθρωπος», επισημαίνει στην αρχή κάθε χρονιάς ο Απόστολος.
Έτσι, όταν τα βάσανα τελειώνουν, οι υποψήφιοι επανακτούν την ιδιότητα του ανθρώπου, σε μια νέα τελετή, κατά την οποία τους αναγιγνώσκεται και ο …Απόστολος. Δεν πρόκειται, φυσικά, για τις αποστολικές περικοπές που διαβάζει ο παππάς στην εκκλησία πριν από το Ευαγγέλιο, αλλά για τις πολύτιμες συμβουλές του Απόστολου Ραβάνη, μετά τις Πανελλαδικές. «Απολαύστε αυτό το διάστημα, μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Δικαιούστε την ξεκούραση. Κάνατε μια μεγάλη προσπάθεια, με αντίπαλο τον εαυτό σας. Όλοι προσπαθήσατε περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές και το κυριότερο μάθατε να αγωνίζεσθε. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνετε στη ζωή σας. Σκληρό αγώνα, κατάκτηση ενός σκαλοπατιού, ξεκούραση και νέο αγώνα», συνέστησε στους μαθητές του ο Απόστολος Ραβάνης, που δεν παρέλειψε να τους πει το πιο σημαντικό. «Προβληματιστείτε για τις σχολές που θα δηλώσετε στο μηχανογραφικό, το οποίο θα συμπληρώσουμε εδώ, στο φροντιστήριο», επεσήμανε.
Και για να δώσει διέξοδο στον προβληματισμό τους, το φροντιστήριο ΑΛΦΑ διοργανώνει την Κυριακή, 14 Ιουνίου (18:00), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων, σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού για τους υποψηφίους, ενόψει της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού και η προσέλευση αναμένεται αθρόα. Ίδωμεν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου