Βαριές κουβέντες Χειλαδάκη σε βάρος της Γούλα και η απάντησή της στις καταγγελίες

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΟΥΛΑ-ΓΚΙΚΑΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Θόρυβος έχει ξεσπάσει στον χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης, μετά από καταγγελία του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φυλής (ΚΕΔΗΦ) Γκίκα Χειλαδάκη, σε βάρος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής, στην οποία δραστηριοποιείται, σε συντονιστικό ρόλο, η Γεωργία Γούλα. 
Σύμφωνα με το Δελτίου Τύπου της ΚΕΔΗΦ:
Εξ άλλου, με ανακοίνωσή τους οκτώ μέλη της της Κίνησης Αλληλεγγύης εργαζομένων και κατοίκων Φυλής ζητούν την έκδοση ανακοίνωσης από την πλευρά της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής σχετικά με τα καταγγελλόμενα από την ΚΕΔΗΦ και διευκρινίζουν ότι η δική τους κίνηση δεν έχει σχέση με τέτοιες πρακτικές κι ότι στηρίζεται στον αφιλοκερδή εθελοντισμό.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των οκτώ έχει ως εξής: 

Από την πλευρά της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής απαντά στα καταγγελλόμενα τα παρακάτω:



Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «με αφορμή δελτίο Τύπου που εστάλη στα ΜΜΕ από την ΚΕΔΗΦ σε σχέση με το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε τα εξής:
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής έχει δικαίωμα, εκ του Υπουργείου Εργασίας, ως άτυπη δομή να δέχεται από τους ωφελουμένους της, αιτήσεις υπαγωγής τους στο πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ). Όπως έχει και την υποχρέωση να τους ενημερώνει για τους φορείς στους οποίους μπορούν, επίσης, να απευθύνονται για τις αιτήσεις τους, μεταξύ αυτών η ΚΕΔΗΦ, η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Φυλής ή ο λογιστής τους.
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής, πράγματι, δεν είναι ούτε εταίρος, ούτε εκπρόσωπος, ούτε συγκοινωνούν δοχείο με ΚΑΜΙΑ υπηρεσία του δήμου. Λειτουργεί αυτόνομα από την πρώτη στιγμή της σύστασής της στο πλαίσιο που ορίζουν οι σκοποί ίδρυσής της και, μάλιστα, επί ίσοις όροις, χωρίς να διαθέτει την «πλάτη» κανενός δήμου.
Οι αιτήσεις των ωφελουμένων για την υπαγωγή τους στο επισιτιστικό πρόγραμμα δεν έχουν καμία σχέση με τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τα μέλη της για την επικείμενη ίδρυση του συλλόγου. Μια δομή που δίνει από το υστέρημά της για την ανακούφιση συμπολιτών μας δε θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει ως πληρωμένος μεσάζων. Μάλλον η ΚΕΔΗΦ έλαβε λάθος πληροφορίες.
Η πληροφόρηση των υπεύθυνων της ΚΕΔΗΦ είναι επίσης λανθασμένη και για κάτι ακόμα: η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής δεν εμφανίστηκε χθες, ούτε ξαφνικά, ούτε εκπροσωπείται από έναν και μόνο άνθρωπο. Είναι μια δομή αλληλεγγύης, παράρτημα της Πανελλαδικής Οργάνωσης «Αλληλεγγύη για όλους» που δραστηριοποιείται περισσότερα από 4 χρόνια, με ιδιαίτερη επιτυχία, στο δήμο Φυλής. Έχει περισσότερους από 500 ωφελουμένους και καθημερινά αυξάνονται, δυστυχώς, οι άνθρωποι που προστρέχουν στα γραφεία της.
Εκτός και αν είναι αυτό που ενοχλεί τους υπεύθυνους της ΚΕΔΗΦ».


Ταυτόχρονα, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής προχώρησε σε καταγγελία στο Υπουργείο Εργασίας, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα:

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
                                                                                                             Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015
ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αγαπητοί Κύριοι,
Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι μετά από ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσουμε και με αλληλέγγυους τρόπους να βοηθήσουμε όσους συμπολίτες μας μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό, ώστε να μειωθεί όσο το δυνατό το τεράστιο πρόβλημα που βιώνουμε στη περιοχή μας.
Έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε στις πρώτες θέσεις της ανεργίας και της φτώχειαςμε τεράστιους αριθμούς οικογενειών σε πρωτοφανή ανέχεια. Είναι δε γεγονός ότι είμαστε μια δομή αλληλεγγύης που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει σημαντικές επιτυχίες τόσο σε αριθμό συμμετεχόντων όσο και σε διαφορετικά αντικείμενα ενασχόλησης.
Αυτό έχει μάλλον θορυβήσει κάποιους από τον δήμο Φυλής (για τον οποίο απορούμε πως ανέλαβε την διαχείριση του προγράμματος ΤΕΒΑ στη δυτική Αττική), οι οποίοι ανέλαβαν λοιπόν μια ακόμη «εργολαβία» (κατά την προσφιλή τους συνήθεια από τις προηγούμενες περιόδους που διαχειριζόντουσαν τα κοινά). Να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους ώστε να μην έχουν σχέσεις με την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής» για την αίτηση τους λέγοντας ότι θα είναι άκυρη και μόνο από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ή την ΚΕΔΗΦ θα είναι έγκυρη. Προχώρησαν ακόμη, σύμφωνα με καταγγελίες που έκαναν ωφελούμενοι στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής και σε προσωπικούς εκβιασμούς, ότι πρέπει να είναι κοντά ΜΟΝΟ στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου για να μην τους πάρουν τη λυόμενη κατοικία τους στην οποία ζουν από τον σεισμό του 1999.
Με λίγα λόγια χρησιμοποιούν το πρόγραμμα ΤΕΒΑ για μικροπολιτικές σκοπιμότητες εις βάρος των αθώων πολιτών που βρίσκονται σε ανάγκη. Παραποιούν έτσι την πρόθεση του Υπουργείου να φτάσει το πρόγραμμα σε όλα τα σπίτια.
Θεωρούμε ότι βλάπτεται με αυτό τον τρόπο η πρόθεση της πολιτείας να μη μείνει κανείς μόνος του στη κρίση. Θεωρούμε ότι δημιουργούνται αναχώματα στις δομές αλληλεγγύης ώστε να ανακοπεί το μεγαλειώδες κίνημα που τις γιγάντωσε τα προηγούμενα χρόνια .
Παρακαλούμε το Υπουργείο να προβεί στις επιβαλλόμενες ενέργειες προς την κατεύθυνση της συνέτισης του δήμου Φυλής και την συνεργασία τους με τις δομές.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου