Η 10χρονη ιστορία και πορεία του Συλλόγου της Ζωφριάς...

...μέσα από την ομιλία της διαχρονικής Προέδρου Ευαγγελίας Κωβαίου 

10 χρονια συλλογος 22 Ιουνίου 2016

Ιδού το πλήρες κείμενο της ομιλίας που εκφώνησε η Πρόεδρος του Συλλόγου της Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα 10χρονα του Συλλόγου το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουνίου στο κατάμεστο από κόσμο κάθε ηλικίας αμφιθέατρο του Βορεινού.  

Εκ μέρους του Διοικ. Συμβουλίου του Συλλόγου μας , σας ευχαριστούμε που είσαστε μαζί μας, για να γιορτάσουμε τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου μας από το 2006 έως & 2016.
κ. Αντιπεριφερειάρχα - κ. Δημ. Σύμβουλοι – κ. πρόεδροι Συλλόγων – κυρίες & κύριοι, αγαπητά μελη του Συλλόγου μας  και κάτοικοι  της Ζωφριάς, αγαπητά παιδιά.
Θα μου επιτρέψετε , όσο μπορώ σύντομα, να σας παρουσιάσω τα 10 χρόνια πορείας του Συλλόγου μας, η οποία εχει ήδη κριθεί από όλους εσάς, εάν τα κατά καιρούς Διοικητικά συμβούλια ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της συνοικίας μας, στο μέγεθος φυσικά που τους αναλογεί.
Πριν  από 10 χρόνια λοιπόν ,κάποιοι συντοπίτες μας είχαν μια πολύ ωραία ιδέα, να επανασυσταθεί Σύλλογος στην Ζωφριά, αφού τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν Σύλλογοι , οι οποίοι βοήθησαν την συνοικία μας.
  Το καταστατικό του, συντάχτηκε από το δικηγορικό  γραφείο της κα. Κουράση  Χρυσούλας  αφιλοκερδώς, στις   7/05/2005  με   22  ιδρυτικά μέλη και εγκρίθηκε από το  Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 17/10/2005 με αριθμό απόφασης 6366   και έχει 21 άρθρα. Βαφτίστηκε Πολιτιστικός & Εξωραιστικός Σύλλογος Ζωφριάς και στην πρώτη τροποποίηση του Καταστατικού , επιλέξαμε ως σύμβολο του Συλλόγου μας την ελιά, αφού η συνοικία μας ήταν και είναι γεμάτη ελιές. Εξ άλλου Είναι το σύμβολο της γαλήνης – γονιμότητας & Ειρήνης.………………
Τα ιδρυτικά μέλη ήταν κατά σειρά υπογραφής: Γεωργίου Κώστας – Λιάπη Παρασκευή- Ντόλιου Βασιλική-Ντόλιος Θεόδωρος-Χαλκιώτης Νικόλαος – η εκλιπούσα Κιούση Αικατερίνη- Λυμπεροπούλου Αλέκα- ο εκλιπων κ. Βλάχος Χρήστος-   Αθανασόπουλος Γιώργος- Κωβαίου Ευαγγελία- Πουπάκης Παναγιώτης- Βάνας Παναγιώτης- Καμαρινόπουλος Παναγώτης- Βλάχος Ευστάθιος-Πετροπούλου Σούλα- Ξυδιάς Ηλίας- Πολύδωρας Σωτήρης –Βάνα Θεοδώρα- Γκοτσέλης Απόστολος- Γαβρά Τζένη- Δελαμάνη Μαρία & Βάμβουκας Παντελής.
΄Ηδη σας έχω αναφέρει τους δύο πρωταγωνιστές για την ίδρυση του Συλλόγου μας. Το κ. Κώστα Γεωργίου, ο οποίος μάζεψε τις υπογραφές και η κ. Κουράση χρυσούλα, η Δικηγόρος η οποία αφιλοκερδώς έδωσε σάρκα και οστά στον Σύλλογο.
Σκοπός του Συλλόγου ήταν και είναι:
1.      Η ενασχόληση και η προβολή   πολιτιστικών ,λαογραφικών, κοινωνικών και περιβαντολλογικών θέματων της Ζωφριάς  και γενικά της πόλης των Άνω      Λιοσίων.
2.      Η προσπάθεια για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων των κατοίκων της περιοχής που έχουν σχέση με την χωροταξική , πολεοδομική σχεδίαση , τη λειτουργικότητα των χώρων πρασίνου , των οδών , την καθαριότητα και οποιοδήποτε εν γένει θέμα αφορά τη Ζωφριά με κάθε μέσο και τρόπο.
3.      Η ανάπτυξη και διάδοση των πολιτιστικών ιδεών και αξιών που συμβάλλουν στη καλυτέρευση του επιπέδου της ζωής μας.
4.      Η διοργάνωση πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.
5.      Η ανάπτυξη σχέσεων με άλλους συλλόγους εντός και εκτός της Ελλάδας.
6.      Η ανάπτυξη, η καλλιέργεια και η ενδυνάμωση των δεσμών ,των σχέσεων και του πνεύματος συναδέλφωσης και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του.
7.      Η παροχή κάθε δυνατής υλικής ,τεχνικής και ηθικής βοήθειας στα μέλη του.
8.      Η συνεργασία με επιστημονικούς και πνευματικούς οργανισμούς ή οργανώσεις, με άλλους συλλόγους, με ενώσεις, συνδέσμους ,ομοσπονδίες και γενικά με κάθε προοδευτικό φορέα Ελληνικό ή Διεθνή.
9.      Η ενασχόληση των μελών του με την έρευνα για την ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού της πόλης των Άνω Λιοσίων και των κατοίκων της,καθώς και η προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πόλης αυτής.
10. Η δημιουργία χορευτικών ,αθλητικών και θεατρικών τμημάτων κι ότι άλλο συναφές αποφασίζουν τα μέλη του συλλόγου για την ευόδωση των σκοπών αυτών , με την σύσταση επιτροπών μετά από υπόδειξη του Δ.Σ. του Συλλόγου και με τον πλήρη έλεγχο του .
     Από το Πρωτοδικείο Αθηνών , λοιπόν συστήνετε η προσωρινή Διοίκηση του Συλλόγου ,αποτελούμενο από τους:  Πρόεδρος  Κωβαίου Ευαγγελία - Αντιπρόεδρος Γεωργίου  Κων/νος - Γραμματέας Βάνα Θεοδώρα *




Ταμίας Δεδάκης Γιώργος - Μέλη  Καμαρινόπουλος Παναγιώτης ,  Πετροπούλου Σούλα και
Νάκος Κων/νος, η οποία Διοικηση  πραγματοποίησε τις πρώτες εκλογές  στις   4/ 3/2007.
΄Εκτοτε στα Διοικητικά Συμβούλια συμμετείχαν οι: Κωβαίου Ευαγγελία-Χαλκιώτης Νίκος-Βάμβουκας Παντελής –Δεδάκης Γιώργος-Αντωναροπούλου Χρυσάνθη- Ντόλιου Βασιλική- Κατσής Χαράλαμπος- Ζάγγα Ευαγγελία- Τσακτσίρας Δημήτρης- Αντωναρόπουλος Νίκος- Πύλου Ολγα- Ζαχουλίτης Γιώργος- Πουλόπουλος Παναγιώτης- Λυμπερόπουλος Κώστας- Αγραπίδης Θοδωρής- Χρυσανθόπουλος Τάσος- Δέδε Κατερίνα- Δρούκα Κων/να- Κασνέστη Ελένη- Δέτση Μαρία.
Ολοι αυτοί οι άνθρωποι, δουλέψαμε ολοι μαζί κατά καιρούς , εθελοντικά & ανιδιοτελώς και με πολύ αγάπη προσφέραμε στην συνοικία μας, στους συμπολίτες μας και στις οικογένειες μας
 Κατ΄αρχή από το 2009 έχουμε μισθώσει μία υπέροχη αίθουσα 100 τετρ. Μέτρων, που όλοι γνωρίζετε πλέον, όπου εκει΄μπορούμε και πραγματοποιούμε όλες σχεδόν τις δραστηριότητάς μας.
Διατηρούσαμε και διατηρούμε , καταναλώνοντας αναλόγως ,το ταμείο μας, έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Οι οικονομικοί  πόροι του Συλλόγου μας, προέρχονται από τις συνδρομές των μελών μας ,που είναι μόνον ένα ευρώ το μήνα, από τις χορηγίες του δήμου μας και από κάποιες εκδηλώσεις.
.  Ξεκινώντας λοιπόν θα σας αναφέρω τις παρακάτω δραστηριότητες και δράσεις  του συλλόγου μας που είναι περίπου 25 εκδηλώσεις ανά χρόνο :
     2  Κάθε χρόνο ο Σύλλογος μας κόβει βασιλόπιτα για το καλό του χρόνου με τα μέλη του, ταυτόχρονα με τις τακτικές Γενικές Συνελεύσεις.
     3.Πραγματοποίησε :
εκδήλωση για το Πανηγύρι της ενορίας μας του Αγίου Γεωργίου 22/04/2010, σε συνεργασία με το τότε Εκκλησιαστικό Συμβούλιο με πολύ  μεγάλη επιτυχία.
     4 .Πέντε εκδηλώσεις για να τιμήσουμε « την ημέρα της γυναίκας»,    τιμώντας γυναίκες που προσέφεραν στο κοινωνικό σύνολο ,στην οικογένεια ,σε διάφορα επαγγέλματα ,στον πολιτισμό και γενικά στην περιοχή του Δήμου μας.
   5. Τρεις  Τσικνοπέμπτες
  6 .Επτά Αποκριάτικες γιορτές και Αποκριάτικο Καρναβάλι του Συλλόγου με μασκέ ποδηλατικό γύρο στην Ζωφριά  καθώς και συμμετοχή  στην Αποκριάτικη Παρέλαση στα Άνω  Λιόσια με το γκρούπ Χίπις .
7. Οκτώ πεζοπορίες   
8.Δυο μουσικές βραδιές
9. Οκτώ συνεστιάσεις
10. Ένα τσάι γυναικών
11.Οκτώ φθινοπωρινά καλέσματα.
12.Οκτώ Χριστουγεννιάτικες βραδιές.
13.Δεκαοχτώ Μονοήμερες εκδρομές  ,Οκτώ Διήμερες και Πέντε Τριήμερες  .
14.Εννέα εκδηλώσεις , βραδιές αφιερωμένες στα παιδιά μας .
15.Εικοσι έξι ημερίδες ιατρικού ,κοινωνικού και περιβαντολλογικού περιεχομένου.
16. Τέσσερα σεμινάρια πρώτων βοηθειών με χορήγηση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
17.Σεμινάριο παραγωγής σαπουνιών .
4.Μια Έκθεση κεντημάτων το 2015 στο σύλλογο
18.Δημιουργία τριών ημερολογίων έτους 2008 με θέμα ζωγραφική για το περιβάλλον από τα παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου ,το 2010 με θέμα τα αρχαία της Ζωφριάς και το 2012 με θέμα παλιές φωτογραφίες Ζωφριάς 1950-1970.
19.Δυο δενδροφυτεύσεις σε συνεργασία με το τμήμα πρασίνου του δήμου μας.
20.Δυο τουρνουά τάβλι.
21.Κάθε Κυριακή και Τετάρτη παραδίδονται  μαθήματα παραδοσιακών χορών σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο << Η Πάρνηθα>> στην αίθουσα του συλλόγου με  την εξαίρετη χοροδιδάσκαλο κα Αργυρώ Σπηλιωπούλου.   Συμμετέχουν περίπου 70 άτομα .
22.Πρωτοβουλία του συλλόγου μας για την κατασκευή σύγχρονου πνευματικού κέντρου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Ι.Ν Αγ.Γεωργίου από το 2008. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε .
23.Παρακολούθηση Δημοτικών Συμβουλίων –συμμετοχή στην επιτροπή διαβούλευσης και σε άλλες επιτροπές όπου έχει καλεστεί  ο σύλλογος .
24.Επί 10 χρόνια ενέργειες για την βελτίωση και διατήρηση της λεωφορειακής γραμμής 711
25.Διαμαρτυρία για τη δυσοσμία στην περιοχή μας προερχόμενη από την χωματερή
26.Επισήμανση για Κατεδάφιση επικίνδυνων κτιρίων στη Ζωφριά
27.Επί 10 χρόνια πάγιο αίτημα ,η επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου στη Ζωφριά
28.Επί 10 χρόνια πάγιο αίτημα η κατασκευή του 8ου δημοτικου σχολείου
29.Διαμαρτυρία και υπογραφές για την αύξηση του τιμολογίου του νερού ύδρευσης στην προηγούμενη Διοίκηση
30.Αίτημα για την διάνοιξη των νησίδων στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος
31.Υπογραφές και κλείσιμο της Μ.Αλεξάνδρου για την απομάκρυνση των βαρέων οχημάτων και απορριμματοφόρων από την συνοικία Ζωφριάς
32.Διαμαρτυρία για την συγκέντρωση τσιγγάνων στο Ταχυδρομείο της Ζωφριάς για την πληρωμή οικογενειακών επιδομάτων
33.Πάγιο αίτημα για την διάνοιξη της οδού Ηρακλέους από το γήπεδο Ζωφριάς εως τον  Ι.Ν Μεταμόρφωση Σωτήρος 
34.Εντονη διαμαρτυρία για τον ηλεκτροφωτισμό στην οδό Προμηθέως εδώ και 5 χρόνια.
Αίτημα για την ολοκλήρωση της Οδοποιίας στην συνοικία μας.
35.Ενσταση και προσφυγή του συλλόγου για τα εργοστάσια στη χωματερή και συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του Δήμου μας για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ
36. Διαμαρτυρίες για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας
37. Αίτημα για  δενδροφύτευση στους δρομους της  Ζωφριάς
38.Αίτημα για την σήμανση στις  οδούς και της Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου
39.Αίτημα για την τοποθέτηση και επαναλειτουργία των πεζοφαναρων.
40.Πρόταση για οικιακούς κάδους ανά κατοικία και γενικά επισήμανση για    καθαρισμό χώρων.
41.Συντήρηση πλατεών και παιδικών χαρών
42.Αίτημα για κατασκευή πρόσβασης από την Ζωφριά προς τον προαστιακό και φωτισμός στην περιοχή,     το οποίο και καταφέραμε με προσωπική εργασία μελών του Συλλόγου μας και στην συνέχεια του Δήμου μας.
Αίτημα για δημιουργία Καπή – ιατρείων- τοπικής συγκοινωνίας για εξυπηρέτηση των κατοίκων με το κέντρο του Δήμου μας – αίτημα για την απόκτηση ξανά του γηπέδου μας- αίτημα για περισσότερες πλατείες κ.α. Μην ξεχνάμε ότι η Ζωφριά έχει 10.000 κατοίκους και είναι αποκομένη από τον κεντρικό ιστό του δήμου μας λόγω της αττικής οδού.
 Συνεργαζόμενες Δράσεις με τους φορείς της Ζωφριάς και άλλων ,του Δήμου μας.
1.Εφτά αιμοδοσίες.
2.Πέντε ποδηλατικούς γύρους , αφιερωμένους για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων της περιοχή μας.
3. Μια Έκθεση βιβλίου το 2013
5.Ημέρα κοινωνικής αλληλεγγύης  28/6/2013 σε είδη διατροφής και φαρμάκων
6.  Όλοι μαζί μπορούμε στην υγεία  ( συλλογή φαρμάκων ) το 2012
7.Κίνημα πατάτας  και λαδιού 31/3/2012
8. Κίνημα αγάπης και ανθρωπιάς  14/2/2011
9.Δράση για την παραβατικότητα
11.Συνδιοργάνωση του Συλλόγου με τον Σκακ. Ομιλο Τραντάφυλλο Σιαπέρα , σε 5 Διοργανώσεις Ατομικών Σχολικών Πρωταθλημάτων Σκάκι Δήμου Φυλής μαζί με 5  ομαδικά σχολικά πρωταθλήματα Σκάκι Δυτικής Αττικής και ένα πρωτάθλημα πενθήμερο Νομού Αττικής  υπό την αιγίδα του Δήμου μας.
10. Επί πλέον Φιλοξενούμε στην αίθουσά μας και συνεργαζόμαστε με τον  σκακιστικό όμιλο Τριαντάφυλλο Σιαπέρας, προκειμένου τα παιδιά της Ζωφριάς να μάθουν Σκάκι. Κάθε χρόνο γίνονται όλο και περισσότερα παιδιά αθλητές σ΄αυτό το κορυφαίο άθλημα με τον προπονητή κ. Αγραπίδη Θοδωρή , ο οποίος προπονεί τα παιδιά αφιλοκερδώς και με πρόεδρο τον κ. Ζαχουλίτη Γιώργο.



Σήμερα, πολλά από τα ιδρυτικά μέλη   είναι παρόντα. Μαζί με το Σύλλογο μεγαλώσαμε. Ο Σύλλογος σήμερα έχει 550 μέλη και η πορεία του είναι πολύ αξιόλογη.
Πολλοί αξιόλογοι  συμπολίτες μας πέρασαν από τα διοικητικά συμβούλια. Ο Σύλλογος πορεύτηκε με πνεύμα συνεργασίας και ενότητας όλα τα χρόνια, χωρίς ομαδοποιήσεις και έντονες διαφωνίες. Και φέτος έχουμε τη χαρά να γιορτάσουμε   τα 10   του χρόνια . Και να δώσουμε όλοι μια υπόσχεση. Να συνεχίσουμε όλοι μαζί, πιο δυναμικά, πιο δημιουργικά, με νέες δράσεις, με νέες ιδέες, με μεγαλύτερη συμμετοχή για το καλό   της περιοχής μας .
 Νιώθουμε χαρά και συγκίνηση, όταν αναπολούμε αυτά τα χρόνια και διαπιστώνουμε ότι όλοι είμαστε κατά 10  χρόνια μεγαλύτεροι. Δεν πειράζει όμως. Η ζωή είναι ωραία σ’ όλες τις ηλικίες και η χαρά της δράσης, της συμμετοχής και της δημιουργίας το ίδιο.
Ο Σύλλογος είναι ένας δυναμικός Σύλλογος και μπορεί να γίνει ακόμα περισσότερο.
Χρειαζόμαστε ανθρώπους , όλων των ηλικιών. Οι πιο έμπειροι θα δώσουν την εμπειρία τους και οι νεότεροι τη καινοτομία τους.
Εμπρός λοιπόν, αγαπητοί μου ας συνεχίσουμε δυναμικά για τα επόμενα χρόνια. Ας κάνουμε ακόμα περισσότερα και  ας προσπαθήσουμε οι δράσεις μας να φέρουν ζωντάνια στο τόπο  μας.
 Προσωπικά, έχοντας την ευθύνη όλα αυτά τα χρόνια, ως Πρόεδρος του συλλόγου μας, αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση που αξιώθηκα   μετά από 10 χρόνια   να είμαι υγιείς και μάχιμη για τα προβλήματα της συνοικίας μου, και δημιουργίας στα πολιτιστικά δρώμενα .
 Εχοντας σαν κίνητρο την αγαπη μου στον τόπο μου, όπου μεγάλωσα , στους συνανθρώπους μου, μπόρεσα να προσφέρω εθελοντικα & ανιδιοτελώς μαζί με τους συνεργάτες μου στα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια , ολο αυτό το έργο. Περάσαμε μεγάλες συγκινήσεις,  χαράς στις εκδηλώσεις μας, θυμό στα αίτηματα που διεκδικούσαμε και διεκδικούμε και δεν   καταφέραμε να πείσουμε  τους αρμόδιους για την βελτίωση της καθημερινότητάς μας, για την βελτίωση του περιβάλλοντος και την απομάκρυνση της χωματερής, για την υγεία όλων μας και τα παιδιών μας.     Φυσικά δεν είναι υπόθεση του Συλλόγου  μας , αλλά όλων μας.
Είμαι πολύ τυχερή που συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια  με ανθρώπους αξιόλογους, με ήθος και αξιοπρέπεια .  Πραγματικά όλα τα Μέλη των Διοικ. Συμβουλίων ήταν και είναι η δεύτερη οικογένειά μου, είμαστε φίλοι μεταξύ μας ,γι΄αυτό και μπορέσαμε να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε στην συνοικίας μας . Τους ευχαριστώ από καρδιάς όλους  και όλους όσους μου συμπαραστάθηκαν σ΄αυτό το σημαντικό κομμάτι της ζωής μου , της δημιουργίας και της προσφοράς.
Επίσης θ’ελω να σας πω, ότι είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανη , για την δημιουργία χορευτικού στον Σύλλογό μας . Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανη και με συγκινούν όλα τα μέλη του χορευτικού μας και τα παιδιά και τους γονείς των παιδιών, που αγκάλιασαν με πολύ αγάπη αυτή την προσπάθεια του συλλό γου μας , που σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα καταφέραμε να κάνουμε επίσημες παρουσιάσεις εδώ στο βορεινό και φέτος στο Πανηγύρι του Δήμου μας, οπου εντυπωσιάσαμε. Βέβαια, όλα αυτά οφείλονται στην εξαίρετη χοροδιδάσκαλο μας κ. Αργυρώ Σπηλιοπούλου, την οποία υπερ αγαπάμε και εκτιμάμε για το ήθος της και τον επαγγελματισμό της.
Επίσης δεν ξεχνάμε τα μέλη μας που ήταν ενεργά κοντά μας και έφυγαν από την ζωή.
Εδώ τελειώνει η μέχρι σήμερα πορεία του Συλλόγου μας.
 Οπως θα καταλάβατε πιστεύω ο Σύλλογος, ήταν και παραμένει ενεργός και δραστήριος όλα αυτά τα χρόνια προσφέροντας κοινωνικό έργο .Το μέλλον είναι μπροστά μας. Τα επόμενα χρόνια,  όλοι  μαζί ενωμένοι, θα προσπαθήσουμε ο Σύλλογός μας να προσφέρει ακόμη περισσότερα στην περιοχή μας , να κάνουμε νέες δράσεις για το καλό όλων μας και του τόπου  μας.
Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω θερμά  όλους όσους στήριξαν τον Σύλλογό μας:
Κατ΄αρχήν τον Δήμο μας, επί Δημαρχίας του κ. Χρήστου Παππού και του κ. Δημ. Μπουραίμη,
Ιδιαιτέρως και προσωπικά Τον κ. Μαυροειδή Γιώργο , πρόεδρος του Ν.Π. η Πάρνηθα, (παρένθεση μου έχει ζητήσει να μην λέω πολλά γι΄αυτόν, διότι το θεωρεί υποχρέωσή του λόγω της θέση ς του) ,που στηρίζει τον Σύλλογό μας σε όλα τα επίπεδα, σε μία εποικοδομητική συνεργασία που έχουμε , καθώς και τον προκάτοχό του κ. Σκαμαντζούρα Κώστα.
Τον κ. Σάββα Σάββα επικεφ. Της ενότητας Πολιτών, ο οποίος πραγματικά έχει στήριξη τον Σύλλογό μας με πολλούς τρόπους, όπως παροχή εξοπλισμού για την αίθουσα του Συλλόγου μας , προσφορά ποδήλατου σε όλους του ποδηλατικούς γύρους κ.α.
Τον κ. Μαυροειδάκο Γιάννη, Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου , ο οποίος ήταν πάντα παρών σε ότι του ζητήσαμε και μπορούσε να μας βοηθήσει. Μεσολάβησε δε στον εφοπλιστή κ.Μαρτίνο  και απόκτησε ο Σύλλογός μας προντζέκτορα . γιάννη θέλουμε και στερεωφονικό .Με τον  γιάννη Μαυροειδάκος , προτού γίνει Δημ. Σύμβουλος, είχαμε συνεργαστεί σε διάφορες δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς στον Δήμο μας.
Την λογίστρια Κ. Βαρβαρίγου Κλέλια – πρόεδρος του συλλόγου Τριτέκνων- που επί 10 χρόνια είναι σύμβουλός μας ότι αφορά τις υποχρεώσεις μας στο κράτος και αφιλοκερδώς μας συντάσει τα φορολογικά μας.
Επίσης δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την Θεόνη Κυριακού, η οποία την εποχή που δραστηριοποιήθηκε στον Σύλλογο έκανε θαύματα , δημιουργόντας παιδικό θέατρο και άλλα.
Επίσης θέλω να αναφέρω σύντομα τους ανθρώπους που μας βοήθησαν και προσέφεραν στον Σύλλογό μας  , κ. δημακόπουλος Παναγιώτης- κ. Αθανασόπουλος γιάννης- κ. Δογραμαντζή Μαρία- κ. Μισαηλίδου ελένη – κ. Ταραμίγκος Αντώνης – κ. Πυργιώτης Γιώργος- Ανθη φυτά Εφη στο Ιλιον πίσω από τον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας- τους χορηγούς επικ. Το Σκηνικό καφέ και το Jimmy;s coffee,  το κοσμηματοπωλείο Πολύτιμο, το τυπογραφείο Ιονάς , το κρεωπωλείο Ρίζος, όλα τα μαγαζιά του Δήμου μας και κυρίως της Ζωφριάς για την παροχή δώρων για τις ανάγκες λαχειοφόρων αγορων για την ενίσχυση του Συλλόγου μας και όλους όσους έχω ξεχάσει ίσως. Του ευχαριστούμε.
Επίσης ευχαριστούμε τον ηλεκτρονικό τύπο και τις εφημερίδες που μας προβάλουν αφιλοκερδώς, όπως το θριάσιο- τον Φύλαρχο- τον Παράπονο Φυλής – το city face- την δημοσιογράφο κ. Εύη Τριανταφύλλου και φωτογράφους την κ. Γιάννα Τσίγκου και κ. Ποδαρά.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω θερμά του Πολιτιστικούς συλλόγους που μας δάνεισαν με πολύ καλή διάθεση, τις παραδοσιακές στολές για τις ανάγκες της παρουσίας των χορευτικών μας και είναι:
Σύλλογος Ηπειρωτών Α. Λιοσίων με πρόεδρο τον κ. Ρούσσα Χρήστο- τον Σύλλογο Κρητών με Πρόεδρο τον Βασίλη Στεφανουδάκη - τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου με πρόεδρο τον κ. Αθανασόπουλο- τον Σύλλογο Αιγέα με πρόεδρο τον κ. Γαμπιεράκη Νίκο και τον Ν.Π.Δ.Δ. η Πάρνηθα και ιδιαιτέρως τον εξαίρετο χοροδιδάσκαλο κ. Βασίλη Γεωργόπουλο για την καλή του διάθεση.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ λοιπόν στο Σύλλογο μας, 
να τα εκατοστίσει, να γίνουν τα μέλη του περισσότερα, 
να είναι για τα επόμενα χρόνια δυνατός, δυναμικός και παρών σε όλες τις πολιτιστικές- κοινωνικές – μαχητικές  δράσεις του τόπου μας. 
Χρόνια πολλά και σε  όλα τα μέλη , να είστε όλοι  καλά, για να γιορτάσουμε 
ξανά και ξανά τα γενέθλια του Συλλόγου μας από αυτούς που θα  πάρουν την σκυτάλη.

Επιλέξαμε  να γιορτάσουμε με την παράδοση της πατρίδας μας που γι΄αυτήν είμαστε υπερήφανοι.
Και τώρα καλώ κατ΄αρχήν τον ηθικό αυτουργό ίδρυσης του Συλλόγου μας κ. Γεωργίου Κώστα., ο οποίος με έκανε ιδρυτικό μέλος του συλλόγου.
Το παρών Διοικητικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση ,του απονέμει  τιμής ένεκεν αναμνηστική πλακέτα .
Καλώ την κ. Κουράση Χρυσούλα την δικηγόρο που συνέβαλε ουσιαστικά στην δημιουργία αυτού του Συλλόγου και η οποία είναι η αίτια που είμαι πρόεδρος στον Σύλλογο, αφού με όρισε χωρίς να ερωτηθώ ,πρόεδρο της Προσωρινής Διοίκησης , εκτιμώντας ότι είχα την δυνατότητα   να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο. την ευχαριστώ προσωπικά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση της απονέμει  τιμής ενεκεν αναμνηστική πλακέτα .
Επίσης καλώ όλα τα ιδρυτικά μέλη και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων να τους προσφέρουμε λίγα λουλούδια για την προσφορά τους.
Να ευχαριστήσουμε την ομάδα που ψήνει τα σουβλάκια . Είναι ο Γρηγόρης – ο Παναγιώτης- ο Τάσος ο  Αντιπρόεδρος - ο Γιώργος ο ταμίας μας και όλους βοήθησαν την εκδήλωσή μας.
 Τρώγοντας ενισχύετε και οικονομικά τον Σύλλογό μας. 
Επίσης τον Κώστα τον Ρήγα που είναι στο video  και την φωτογραφία
Του ηχολήπτες μας και τους μουσικούς μας Θεολογίτη Θανάση- Γιάννη Κονιτόπουλο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου