Καθοριστική για το μέλλον της Δυτικής Αττικής η εκλογή της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα


Την βαρύτητα που έχει για το μέλλον και την πολυεπίπεδη ανάπτυξη της Δυτικής Αττικής  η εκλογή της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, επεσήμανε ο Αντινομάρχης Γιάννης Βασιλείου  από το βήμα της εκδήλωσης για τα 10χρονα του Συλλόγου της Ζωφριάς που πραγματοποιήθηκαν στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του ΒΟΡΕΙΝΟΥ την Τετάρτη 22 Ιουνίου.
Για τα θέμα εξάλλου ο Αντιπεριφερειάρχης συγκαλεί το πρωί της  Παρασκευής 1η Ιουλίου σύσκεψη στην οποία καλεί τους Δημάρχους Ασπροπύργου Νίκο Μελετίου, Ελευσίνας Γιώργο Τσουκαλά, Μάνδρας Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη, Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη και Φυλής Χρήστο Παππού, προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις τους για αυτό το σημαντικό σκοπό.
Πιο συγκεκριμένα η Πρόσκληση του Γιάννη Βασιλείου προς τους Δημάρχους Δυτικής Αττικής αναφέρει τα εξής:
« Η διεκδίκηση της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης θα αποτελέσει ένα σημαντικό πολιτιστικό και αναπτυξιακό γεγονός, σε κάθε περίπτωση για τη Δυτική Αττική, αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια Αττικής.
Προκειμένου να συντονίσουμε καλύτερα τις ενέργειες μας σε επίπεδο Δυτικής Αττικής σας καλούμε σε σύσκεψη, με θέμα την προώθηση και τους τρόπους στήριξης της Ελευσίνας, ως Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 10:00 π.μ.
Δείτε τι είπε ο Αντινομάρχης από το βήμα του Συλλόγου της Ζωφριάς

Ο Αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας 
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο ανταγωνισμός  δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς συνυποψήφιες είναι οι πόλεις της Καλαμάτας και της Ρόδου.
Για να δείτε σχετικό άρθρο σχετικά με την διεκδίκηση της Ελευσίνας πατήστε

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου