Το 'παν και το 'καναν Δήμαρχος Φυλής και Υπουργός Δημόσιας Τάξης...

Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας υπέγραψαν Δήμος Φυλής με Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ΕΛ.ΑΣ

Η συνάντηση του Χρήστου Παππού με τον Νίκο Τόσκα στις 7 Μαρτίου του 2016 ΚΛΙΚ ΕΔΩ απέδωσε τους πρώτους καρπούς με την υπογραφή δεσμευτικού πρωτοκόλλου συνεργασίας 
Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς επισφραγίσει το πρωτόκολλο συνεργασίας, έχοντας στο πλευρό του τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημήτρη Αναγνωστάκη  
Δεσμευτικό πρωτόκολλο συνεργασίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας και ομαλότητας στο Δήμο Φυλής, συνυπέγραψαν  σήμερα το μεσημέρι στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς. 
Πρόκειται για την επισημοποίηση της συνεργασίας Υπουργείου και Δήμου που επεδίωξε από την πρώτη ημέρα της νέας θητείας του, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο οποίος, προκειμένου να κατοχυρώσει την ισχυροποίηση της αστυνόμευσης στην περιοχή, παραχώρησε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - και παρά τις επικρίσεις της μείζονος αντιπολίτευσης - στην ΕΛ.ΑΣ οχήματα που χρησιμοποιούσε πριν την κατάργησή της η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Φυλής.
«Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Ελληνική Αστυνομία ώστε τα  Άνω Λιόσια, το  Ζεφύρι, η Φυλή αλλά και οι όμορες περιοχές  Αχαρνές και Ασπρόπυργος να έχουν την απόλυτη αστυνόμευση» δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Φυλής στην τοποθέτησή του πριν την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ.   Ο Χρήστος Παππούς ευχαρίστησε  θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τον γγ Δημόσιας Τάξης,  τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ που αποδέχθηκαν και υλοποίησαν άμεσα την πρόταση του Δήμου Φυλής.
«Οι δημότες μας θέλουν ασφάλεια και εμείς εσάς. Ζητώ την συμπαράστασή σας και δεσμεύομαι για τη δική μας» κατέληξε ο Χρήστος Παππούς που σημείωσε με νόημα πως «σε αυτό το Υπουργείο έχω κάνει πάρα πολλές επισκέψεις. Ντρέπομαι να πω ότι οι περισσότερες δεν είχαν αποτέλεσμα. Όμως αυτή η συνεργασία θέτει νέες βάσεις για την ασφάλεια των δημοτών μας αλλά και για τη μεταξύ μας συνεργασία». 
Καθοριστικής σημασίας για την συμφωνία των δυο πλευρών και τη δρομολόγηση της συνεργασίας ήταν η συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Φυλής με τον Αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Τόσκα στις 7 Μαρτίου 2016, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Έχουμε υπογράψει αρκετές προγραμματικές συμβάσεις αλλά η σημερινή συνεργασία είναι πρωτοποριακή και μπορεί να λειτουργήσει ως προπομπός για τις επόμενες που ευελπιστούμε να υπάρξουν » υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα επεκτείνει το θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς και στο Δήμο Φυλής . « Τολμήσατε και αποτυπώσατε την πρόθεσή σας για αυτή τη συνεργασία σε ένα δεσμευτικό κείμενο ώστε να λειτουργεί ανεξάρτητα από πρόσωπα σε βάθος χρόνου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά της Ελληνικής Αστυνομίας που βρήκε ένα συμπαραστάτη και έναν αρωγό στην  αποστολή της» κατέληξε ο γ.γ Δημόσιας Τάξης .
Σημαντικό γεγονός χαρακτήρισε τη συνεργασία του Δήμου Φυλής και της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. «Ο Δήμος Φυλής και η Ελληνική Αστυνομία ενώνουν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη του κοινού αδιαπραγμάτευτου στόχου που είναι η διαμόρφωση κλίματος ασφάλειας και ομαλότητας σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών» υπογράμμισε ο Αρχηγός  της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρωτοβουλία τους και ευχήθηκε « η νέα σχέση αστυνομίας – τοπικής κοινωνίας να βρει μιμητές και σε άλλες περιοχές»
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο συνεργασίας  η ΕΛΑΣ δεσμεύεται να εντατικοποιήσει την παρουσία και τη δράση της στο Δήμο Φυλής και τους όμορους Δήμους ώστε να εξασφαλίσει καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες προς τους πολίτες και να αναβαθμίσει το επίπεδο προστασίας και ασφάλειας στην περιοχή. Από την πλευρά του ο Δήμος Φυλής  εξασφαλίζει τη στέγαση των υπηρεσιών την ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή  παραχωρώντας για 20 χρόνια το κτίριο  που στεγάζεται σήμερα η πολεοδομία, ενώ έχει δεσμευθεί να προχωρήσει και στην αγορά 15 οχημάτων τύπου τζίπ τα οποία θα διατεθούν στην δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή για τις ανάγκες αστυνόμευσης.
Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Δήμαρχος Φυλής προσέφερε αναμνηστικές πλακέτες με το σήμα του Δήμου στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξεως, τον Αρχηγό της Αστυνομίας αλλά και τους αξιωματικούς που εργάστηκαν για την υλοποίηση της συμφωνίας όπως η Στρατηγός Ζαχαρούλα Τσιριγωτή Προϊσταμένη του Επιτελείου Α.Ε.Α., ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης Α.Ε.Α Υποστράτηγος Βασίλης Τζίγκος και  ο Διευθυντής Γενικής Αστυνόμευσης Α.Ε.Α. Ταξίαρχος Δημήτρης Αθανασόπουλος.  Από την πλευρά του ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς προσέφερε στο Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού το έμβλημα της ΕΛ.ΑΣ
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 
από την τελετή υπογραφής του Πρωτοκόλλου 














 Ανταλλαγή αναμνηστικών με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβαλά




 Το Δήμαρχο Φυλής συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι Δημήτριος Καμπόλης, Ιωάννης Μαυροειδάκος, Μιχαήλ Οικονομάκης, Αθανάσιος Σχίζας και Σπυρίδωνας Μπρέμπος, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Νικόλαος Χατζητριακόσιας, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Νομικών Προσώπων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, Γιώργος Κούρκουλος, Γιώργος Κρητικός και Γιώργος Σονίδης. 



Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στη συνάντηση που είχε στις 7 Μαρτίου με τον Υπουργό Νίκο Τόσκα 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου