Με ηχηρά μηνύματα ο «2ος Δρόμος Ζωής» στη Δροσούπολη













Με επιτυχία, επιστημονική ενημέρωση και ηχηρά μηνύματα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου ο “2ος Δρόμος Ζωής” που διοργάνωσε ο  πολιτιστικός, εξωραϊστικός και περιβαλλοντικός σύλλογος ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗΣ, υπό την αιγίδα του Δήμου Φυλής και του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού η «ΠΑΡΝΗΘΑ», με την ουσιαστική  συμβολή της Αντικαρκινικής Εταιρίας Αχαρνών και Φυλής, της Επιτροπής Νέας Γενιάς αλλά και του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού  Σχολείου  Άνω Λιοσίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «2ος Δρόμος Ζωής», είναι η συνέχεια και η καθιέρωση του θεσμού κατά του καρκίνου του μαστού αλλά και της πρόληψής του, που ξεκίνησε ο Σύλλογός της Δροσούπολης  με μεγάλη επιτυχία πέρσι τον Οκτώβριο.

Φέτος, ο Σύλλογος μεταλαμπάδευσε  το ηχηρό μήνυμα της πρόληψης με συνοδοιπόρους το Παράρτημα Αχαρνών και  Φυλής της Αντικαρκινικής Εταιρείας και το Κέντρο Μαστού.

Την εκδήλωση άνοιξε ο  Πρόεδρος του Συλλόγου της Δροσούπολης Χρήστος Αποστολόπουλος, ο οποίος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του κι αφού καλωσόρισε τον κόσμο επεσήμανε ότι ο Σύλλογος θα συνεχίσει τις κοινωνικές δράσεις και παρεμβάσεις του σε όλους του τομείς. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την συμβολή τους στο έργο του το Δήμο Φυλής καθώς και όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης. 


Δείτε τι είπε:

Εκπροσωπώντας το Δήμο Φυλής και την Επιτροπή Νέας Γενιάς, ο αναπληρωτής Δήμαρχος Μαρίνος Σαρλάς υπογράμμισε ότι η Διοίκηση του Δήμου και ο ίδιος προσωπικά θα βρίσκονται αρωγοί σε κάθε σημαντική κοινωνική και πολιτιστική προσπάθεια που κάνουν οι Σύλλογοι και οι Φορείς της πόλης, πολλώ δε μάλλον σε ότι αφορά την πρόληψη και την υγεία.

Ιδού ο σύντομος χαιρετισμός του




Χαιρετισμό εκ μέρους της Επιτροπής Νέας Γενιάς του Δήμου Φυλής απηύθυνε και η κ. Μαρία Χριστοδούλου, η οποία αναφέρθηκε στο ζήτημα του  καρκίνου του μαστού, επισημαίνοντας πως καμιά γυναίκα δεν θα πρέπει να παραμελεί την υγεία της και τις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις.

Ακούστε την στο παρακάτω video

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα υπήρξε η ολιγόλεπτη  ομιλία του Προέδρου του Παραρτήματος Αχαρνών και Φυλής της Αντικαρκινικής Εταιρίας κ. Παναγιώτη Καζανά, ο οποίος μέσα από μια εξαίσια ζωντανή παρουσίαση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και προβολή διαφανειών, μίλησε για τους σκοπούς, τις δράσεις και το πολύτιμο έργο της Αντικαρκινικής στην οικογένεια της οποίας προστέθηκε πρόσφατα μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου και ο Δήμος Φυλής. 

Δείτε τι είπε

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την εμπεριστατωμένη και άρτια από κάθε άποψη ομιλία, του Γενικού Χειρουργού Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν κ. Γεωργίου Μπούτσικου με θέμα «Πλεονεκτήματα πρόληψης-έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.»
Ο διακεκριμένος γιατρός μέσα από την προβολή διαφανειών και τον μεστό του λόγο υπογράμμισε με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους, ότι η πρόληψη είναι παραπάνω απαραίτητη για κάθε γυναίκα και στη κυριολεξία σώζει ζωές!

Δείτε αποσπάσματα από την ενδιαφέρουσα ομιλία του




Ευχάριστη νότα της ημέρας, υπήρξαν οι συμβολικοί αγώνες δρόμου 1200μ και 4000μ. στους οποίους συμμετείχαν δεκάδες παιδιά, έφηβοι αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας συνδημότες, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους, θέλησαν να μεταφέρουν  το μήνυμα της νίκης κατά του καρκίνου του μαστού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κληρώθηκαν  45 ΔΩΡΕΑΝ ψηφιακές μαστογραφίες, με ΔΩΡΕΑΝ τυχόν επανέλεγχο και ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά των γυναικών στο Κέντρο Μαστού, όπου θα πραγματοποιηθούν οι μαστογραφίες.

Δείτε ζωντανά στιγμιότυπα από τις εκκινήσεις του 2ου Δρόμου Ζωής


Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 


























































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου