Έκπληξη Παππού στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ: Τον άφησε Διοικητή και τον βρήκε Δήμαρχο

Ο Δήμαρχος Φυλής με τον πρώην Διοικητή του στο Στρατό και νυν Δήμαρχο Θηβαίων Σπύρο Νικολάου
Η έκπληξη του Χρήστου Παππού ήταν μεγάλη όταν, στις αρχές του 2015, συνάντησε στις εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) τον πρώην Διοικητή του στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα Σπύρο Νικολάου. 
Ο Παππούς που συγκρατεί φάτσες με την πρώτη ματιά δεν ήταν δυνατό να ξεχάσει το διοικητή του στο στρατό. Έτσι παρόλο που έχουν περάσει εικοσιπέντε χρόνια τον αναγνώρισε αμέσως και έσπευσε να τον χαιρετίσει. Η έκπληξή του έγινε μεγαλύτερη όταν έμαθε ότι ο πρώην Διοικητής του ήταν Δήμαρχος Θηβαίων. 
Έκτοτε βρίσκονται σε επαφή και τα λένε, όποτε βρίσκουν την ευκαιρία. Αυτό συνέβη και στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη (1-3 Δεκεμβρίου 2016), όπου μίλησαν για τα παλιά αλλά και για την αυτοδιοικητική επικαιρότητα. 
Χαρακτηριστικό της νοσταλγίας του Παππού για το διάστημα της στρατιωτικής του θητείας είναι ότι σε περίοπτη θέση στο γραφείο του στο Φροντιστήριο έχει αναρτήσει το πτυχίο υποψηφίου βαθμοφόρου από το ΚΕΠΒ, με την υπογραφή του Σπύρου Νικολάου. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σπύρος Νικολάου είναι, πλέον, παλιός και στην Αυτοδιοίκηση, αφού διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος την περίοδο 2006-2010, ενώ Δήμαρχος Θηβαίων είναι από το 2011. Αποστρατεύτηκε το 2006 με το βαθμό του Αντιστρατήγου, μετά από ευδόκιμη υπηρεσία 37 ετών στο Στρατό Ξηράς. 
Δείτε το βιογραφικό του από την ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Γεννήθηκε, το 1950, στο Άρμα Βοιωτίας. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές (1968) στην Θήβα και εισήχθη, στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το 1969 εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπιδων και το 1973 ορκίστηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού. Κατά την διάρκεια των 37 χρόνων στον Στρατό Ξηράς, υπηρέτησε σε όλες τις προβλεπόμενες θέσεις, ανάλογα με τον βαθμό του, τελειώνοντας όλα τα σχολεία του Πυροβολικού. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πληροφοριών της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας.
Το 2006 αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Αντιστράτηγου. Αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες στον τόπο του.
Την περίοδο 2007-2010 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος.
Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 εκλέχτηκε ο πρώτος Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων και επανεξελέγη Δήμαρχος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014.
Δείτε το κορνιζαρισμένο πτυχίο του Χρήστου Παππού από το Στρατό:  


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου