Παλικαρίσιες δηλώσεις του Χρήστου Παππού για την παραβατικότητα στην τηλεόραση


Παλικαρίσια στάση στο θέμα της παραβατικότητας κράτησε μιλώντας, το βράδυ της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2017,στην εκπομπή του KONTRA CHANEL «Χώρα εν καμίνω» ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
Μακριά από λαϊκισμούς, ο Δήμαρχος δήλωσε ευθαρσώς, ότι η Αστυνομία προσπαθεί, αλλά δεν έχει τα μέσα να κάνει τη δουλειά της. Πρόσθεσε ότι, εδώ και καιρό, κάνει στοχευμένες επιχειρήσεις, αλλά ότι παρουσιάζει επιχειρησιακές αδυναμίες κι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα περιπολικά της επισκευάζονται από το Δήμο.
Παρόλο που ο παρουσιαστής της εκπομπής Πάνος Παναγιωτόπουλος δεν του έδωσε τον αναγκαίο χρόνο, ο Χρήστος Παππούς πρόλαβε να αναφέρει ότι ο Δήμος έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με βάση το οποίο θα προσφέρει σύντομα 8 περιπολικά 4Χ4 στην Αστυνομία κι ότι θα στεγάσει δωρεάν στο Πάρκο Πόλης την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και τη Διεύθυνση των ΟΠΚΕ.
Κριτική άσκησε στο νομικό πλαίσιο, επισημαίνοντας ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους παραβατικούς να αποφυλακίζονται λίγες μέρες μετά τη σύλληψή τους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι Αστυνομικός Διευθυντής και ο οδηγός του τιμωρήθηκαν με φυλάκιση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επειδή έκαναν το καθήκον τους. Χρειάζεται εφαρμογή αλλά και αυστηροποίηση της νομοθεσίας, επεσήμανε.
Τέλος ο Δήμαρχος, παρά το γεγονός ότι ο παρουσιαστής της εκπομπής  επέμεινε ότι η Αστυνομία μπορεί να περιορίσει την παραβατικότητα, αν της το επιτρέψει η πολιτική ηγεσία και παρόλο που ο ίδιος είναι πολιτικά τοποθετημένος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέφυγε να συνταχθεί με την άποψή του για δύο λόγους: Πρώτον γιατί δεν θέλει να κομματικοποιήσει την καταπολέμηση της παραβατικότητας και δεύτερον γιατί τιμάει την υπογραφή του στο σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου με το Υπουργείο. Η ξεκάθαρη θέση του Δημάρχου είναι ότι από τι στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή της συμφωνίας με το Υπουργείο, ο Δήμος πρέπει να συνεργάζεται κι όχι να λειτουργεί ευκαιριακά.
Ωστόσο, εμμέσως πλην σαφώς, δήλωσε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τον περιορισμό της παραβατικότητας είναι να εγκατασταθούν στο Δήμο Φυλής οι αστυνομικές δυνάμεις που προβλέπονται από τα συμφωνημένα. Με τον τρόπο αυτό άφησε να εννοηθεί ότι αν δεν τηρηθεί αυτή η δέσμευση, ο Δήμος θα αλλάξει τη στάση του απέναντι στο Υπουργείο.   

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου