Επιχείρηση πολιτικής καπηλείας από το Γιώργο Αβράμη η εκδήλωση κατά της παραβατικότητας

-ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ
-ΤΟΝ ΔΙΕΣΥΡΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 
Αριστερά ο Μιχάλης Οικονομάκης, ο Αργύρης Αργυρόπουλος, η Τζένη Μπάρα, ο Θανάσης Σχίζας και τα άλλα μέλη της διοίκησης και δεξιά, με τη ντουντούκα, ο διοργανωτής Στάθης Γκουβόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Γιώργου Αβράμη
Οι περίπου 350 παρευρεθέντες εξαπατήθηκαν από το διοργανωτή Στάθη Γκουβόπουλο, πιστεύοντας ότι συμμετέχουν σε μια συγκέντρωση με αγνές προθέσεις, για την καταδίκη της παραβατικότητας με αφορμή την άδικη απώλεια ενός 11χρονου παιδιού
Υποκινούμενη από το Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Αβράμη, με σκοπό να αποκομίσει πολιτικά οφέλη ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον αδικοχαμένο Μάριο, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2016.
Μεθοδεύοντας μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση πολιτικής καπηλείας, μόλις δύο μέρες μετά την κηδεία του άτυχου παιδιού, ο υποψήφιος της παράταξης του Γιώργου Αβράμη Στάθης Γκουβόπουλος απηύθυνε μέσω του facebook πρόσκληση σε όλους τους γονείς, να διαμαρτυρηθούν.
Μόνο που όταν πήρε το λόγο, ξέχασε το παιδί και ρώτησε, προκλητικά, αν ακούει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Αμέσως του απάντησε ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης ότι ήταν παρόντες, εκτός από τον ίδιο, οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Σχίζας, Γιάννης Μαυροειδάκος και Σπύρος Μπρέμπος, οι αναπλ. Δήμαρχοι Νίκος Χατζητρακόσιας και Τζένη Μπάρα, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου κατά της Παραβατικότητας Χρυσούλα Κουράση, οι Πρόεδροι του Αθλητικού Οργανισμού Γιώργος Μαυροειδής και των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, ο Τοπικός Σύμβουλος Δημήτρης Κοψαχείλης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος.
Ο τελευταίος, ρώτησε τον Στάθη Γκουβόπουλο, ποιο ήταν το προτεινόμενο ψήφισμα της συγκέντρωσης, χωρίς να πάρει απάντηση.
Στην τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης τόνισε ότι η διοίκηση Παππού γνωρίζει το πρόβλημα της παραβατικότητας στις συνοικίες που κατοικούν και ΡΟΜΑ κι ότι η επαγγελματική στέγη του ιδίου βρίσκεται σε μια τέτοια περιοχή στη συνοικία Πανοράματος.
Πρόσθεσε ακόμα απαντώντας σε δημότη, ότι ο ίδιος και μάλιστα βράδυ, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του κι έσπευσε στο σπίτι του.
Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η διοίκηση Παππού αντιλήφθηκε τη σημασία του προβλήματος και πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να αυξήσει την αστυνομική παρουσία στην περιοχή με στόχο την καταπολέμηση της παραβατικότητας. Ειδικότερα τόνισε ότι η διοίκηση Παππού:
-Κατόρθωσε να διαφαλίσει την παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος Ζεφυρίου, πληρώνοντας το ενοίκιό του. Ο Δήμος Φυλής είναι ο μόνος Καλλικρατικός Δήμος, στα διοικητικά όρια του οποίου υπάρχουν δύο Αστυνομικά Τμήματα.
-Παραχώρησε ένα περιπολικό της Δημοτικής Αστυνομίας στο Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων, για να διευκολύνει τις περιπολίες του.
-Παραχώρησε, δωρεάν, το κτίριο της Πολεοδομίας για τη στέγαση δύο κρίσιμων υπηρεσιών της Αστυνομίας δηλαδή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και των ΟΠΚΕ.
-Ολοκλήρωσε τη διαδικασία αγοράς οκτώ περιπολικών 4Χ4,  που παραδίδονται από τον εισαγωγέα στις ΟΠΚΕ στο τέλος Αυγούστου 2017.
Αναφορικά με την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών επεσήμανε ότι η Διεύθυνση Πολεοδομίας συνέταξε 120 πρωτόκολλα κατεδάφισης, αλλά εμποδίστηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να τα υλοποιήσει, με το σκεπτικό ότι πριν από την κατεδάφιση οφείλει να διασφαλίσει την προσωρινή στέγαση των οικογενειών που κατοικούν σε αυτές.
Ο Μιχάλης Οικονομάκης ήταν διαίτερα επικριτικός με τον Γιώργο Αβράμη, ο οποίος προσπάθησε να επιρρίψει ευθύνες στη διοίκηση Παππού για ελλιπή αστυνόμευση.
«Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς έχει συναντήσει όλους τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, το Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Αναγνωστάκη, τον Αρχηγό και τους επιτελείς της ΕΛΑΣ και προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Υπουργείο. Μόνο που εσύ Γιώργο δεν ψήφισες την παραχώρηση του κτιρίου της Πολεοδομίας και την αγορά των περιπολικών 4Χ4»,κατήγγειλε ο Μιχάλης Οικονομάκης αποστομώνοντας τον Γιώργο Αβράμη, που λίγο πριν είχε παραδεχτεί ότι την εκδήλωση οργάνωσαν φίλοι του.
«Γι’ αυτό ο Στάθης Γκουβόπουλος δεν είχε πρόταση ψηφίσματος. Το ανάθεσε σε σένα» παρατήρησε ο Γενικός Γραμματέας Αργύρης Αργυρόπουλος απευθυνόμενος στον Γιώργο Αβράμη και τον κάλεσε να σταματήσει το λαϊκισμό και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. 
Για να αποδειχθεί ότι η συγκέντρωση ήταν μεθοδευμένη από το Γιώργο Αβράμη αρκεί να αναφερθεί ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος εξέδωσε Δελτίο Τύπου, με το οποίο ζητά την επείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την παραβατικότητα. Όμως, ενώ δεν ψηφίζει τις συγκροτημένες και στοχευμένες προτάσεις της διοίκησης Παππού, ουδέποτε έχει καταθέσει σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της παραβατικότητας και προσπαθεί, σε κάθε ευκαιρία, να ιδιοποιηθεί πολιτικά τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών. Μάλιστα συκοφαντεί, συνειδητά, τη διοίκηση Παππού κάνοντας λόγο, γενικά και αόριστα, για συναλλαγές, χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένα παραδείγματα, κάτι που έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα το Δήμαρχο Χρήστο Παππού. 
Δείτε την Απόφαση του Πρωτοδικείου από την οποία προκύπτει ότι ο διοργανωτής της εκδήλωσης Στάθης Γκουβόπουλος ήταν υποψήφιος με τον Γιώργο Αβράμη στις δημοτικές εκλογές του 2014:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου