Παραλήφθηκε από το Δήμο ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός της Ζωφριάς

Οι εκπρόσωποι του Δήμου στον άνετο χώρο υποδοχής του βρεφονηπιακού σταθμού
Ο Θανάσης Σχίζας ξενάγησε το Δήμαρχο και τους συναδέλφους του στους χώρους του νέου κτιρίου
Οι Νίκος Χατζητρακόσιας, Θανάσης Σχίζας και Παναγιώτης Καμαρινόπουλος και σε δεύτερο πλάνο, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Νίκος Μαραγκός
Η ενεργειακή καρδιά του κτιρίου χτυπά στην ταράτσα του, όπου έχουν τοποθετηθεί τα φωτοβολταϊκά πάνελ 
Οι Χρήστος Παππούς, Θανάσης Σχίζας και Παναγιώτης Καμαρινόπουλος,
στο λεβητοστάσιο του  κτιρίου 
Ο αναπλ. Δήμαρχος Μαρίνος Σαρλάς υπογράφει το πρωτόκολλο παραλαβής
Ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας και ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, με το πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής ανά χείρας
Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Παππού, η διοικητική παραλαβή του βρεφονηπιακού σταθμού της Ζωφριάς από το Δήμο Φυλής και το Νομικό Πρόσωπο ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ. Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός παραδόθηκε ολοκληρωμένος από την κατασκευάστρια εταιρία ΔΑΜΩΝ Α.Τ.Ε. η οποία θα έχει την ευθύνη της συντήρησής του για τους επόμενους 18 μήνες, μέχρι να γίνει η οριστική παραλαβή του από το Δήμο Φυλής.
Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον κτίρια του Δήμου Φυλής, αφού κατασκευάσθηκε με βιοκλιματικές προδιαγραφές και αξιοποιεί τη θερμότητα του εδάφους (γεωθερμία) και την ηλιακή ενέργεια. Στον ποιοτικό έλεγχο (ΕΣΠΕΛ) που πέρασε το κτίριο κρίθηκε άριστο χωρίς παρατηρήσεις και κατατάχθηκε στην πρώτη κατηγορία με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται στα ελάχιστα κτίρια-πρότυπα που υπάρχουν στην χώρα.
«Η Τεχνική Υπηρεσία και εγώ προσωπικά κάναμε αγώνα δρόμου για την ολοκλήρωση των εργασιών ξεπερνώντας αλλεπάλληλα προβλήματα. Σήμερα παρά τις δυσχέρειες είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραλάβουμε αυτόν τον υπερσύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό και ταυτόχρονα να τον παραδώσουμε διοικητικά στο Νομικό Πρόσωπο των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας.
«Η επίβλεψη ήταν άψογη. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τις επιβλέπουσες πολιτικούς μηχανικούς του Δήμου Ευγενία Καραμπίνη και Καλλιόπη Καμπόλη, την επιβλέπουσα γεωπόνο κ. Βιβή Στράτου και τον κ. Αβραμάκη και παρά τις αρχικές μας τριβές είμαι ευχαριστημένος και από τον εργολάβο», ενημέρωσε το Δήμαρχο ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Νίκος Μαραγκός.
Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός έχει δυναμικότητα 120 παιδιών συνολικά και θα φιλοξενήσει 24 βρέφη, 66 νήπια και 30 νήπια ΑΜΕΑ. Το έργο, προϋπολογισμού 3.136.500 Ευρώ εντάχθηκε, το 2010, επί Δημαρχίας Χρήστου Παππού στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτήθηκε ολοκληρωτικά από κοινοτικούς πόρους. 
Στην τελετή της διπλής παράδοσης-παραλαβής παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Νίκος Χατζητρακόσιας και η Διευθύντρια των παιδικών σταθμών Άνω Λιοσίων Γιάννα Σταθοπούλου. 
Το σχετικό πρωτόκολλο παραλαβής υπέγραψε, παρουσία του Προέδρου των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτη Καμαρινόπουλου, ο Αντιπρόεδρος και αναπληρωτής Δήμαρχος Μαρίνος Σαρλάς. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου