Σκέτη μαγεία ο «Θερμαλισμός» για την ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων


 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη της ομάδας περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του 2ου Ε.Κ. Δυτικής Αττικής, με μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων, στο ΚΠΕ Στυλίδας - Υπάτης.
Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος και περιελάμβανε πλούσιες δραστηριότητες πεδίου με θέμα «Θερμαλισμός».
Γενικός στόχος του προγράμματος ήταν η βιωματική ανίχνευση στοιχείων του Θερμαλισμού αλλά και γενικότερα του ιαματικού περιβάλλοντος. Εστίασε στις Ιαματικές Πηγές Υπάτης, Καλλιδρόμου, Θερμοπυλών αλλά και σε ιστορικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε τρεις φάσεις: α) Εισαγωγική ενημέρωση, β) Επισκέψεις στα πεδία και γ) Συμπεράσματα – Αξιολόγηση. 
Οι μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος εργάστηκαν σε ομάδες, ανακάλυψαν, παρατήρησαν, έπαιξαν, κατέγραψαν, έβγαλαν συμπεράσματα και κατάθεσαν τις δικές τους δημιουργικές προτάσεις. Ταυτόχρονα, περιηγήθηκαν στις ομορφιές της περιοχής, ψυχαγωγήθηκαν και διασκέδασαν στην πόλη της Λαμίας.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό που αν μη τι άλλο, επαληθεύει τον τίτλο