Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ζήλεψε τους επαίνους διευθυντών και γονέων για τη διοίκηση Παππού ο Μπουραΐμης

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς με τους
Προέδρους των Σχολικών  Επιτροπών
Νίκο Χατζητρακόσια και Γιάννη Κρεμύδα
Σκληρή επίθεση στον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη με αφορμή ανακοίνωσή του, με την οποία επεδίωξε να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο στην Παιδεία, εξαπέλυσε η διοίκηση Παππού. 
Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου τονίζει ότι διευθυντές σχολείων και γονείς επαίνεσαν τη διοίκηση Παππού επειδή πραγματοποίησε έργο ουσίας κι επέλυσε χρόνια προβλήματα στεγανότητας και μόνωσης των σχολείων, διαμόρφωσης προαυλίων και εξοπλισμού.
Καταγγέλλει ακόμα τη διοίκηση Μπουραΐμη ότι σπατάλησε τα χρήματα για την Παιδεία σε παράνομες δραστηριότητες, όπως εκδρομές, σουβλάκια, προεκλογικά προεκλογικά αρνιά και «χαρτζιλίκια» σε εργαζομένους.

Τέλος, επισημαίνει ότι με αυτή τη διαχείριση προκάλεσε «τρύπα» 10 εκατ. ευρώ στο Δήμο και 850 χιλ. ευρώ στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Η ΠΑΡΝΗΘΑ, για την οποία έχει ζητηθεί η επέμβαση του Εισαγγελέα. 
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου έχει ως εξής:

Τα εύσημα που απένειμαν στη διοίκηση Παππού οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Γονέων για τη δουλειά που γίνεται στα σχολεία φαίνεται ότι ενόχλησαν τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη. Έτσι, σε μια προσπάθεια να βγάλει το άσπρο μαύρο, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να απαξιώσει αυτό το, κατά γενική ομολογία, σημαντικό έργο. Υποστηρίζει μάλιστα, κόντρα σε κάθε λογική, ότι τις σχολικές γιορτές οργάνωσε η διοίκηση του Δήμου για να προβληθεί, όταν είναι γνωστό ότι τις οργανώνουν, σε ετήσια βάση, οι Σύλλογοι διδασκόντων και Γονέων του κάθε σχολείου.
Με τον τρόπο αυτό ο πρώην Δήμαρχος προσπαθεί να αποποιηθεί τις δικές του τεράστιες ευθύνες για το χάλι που επικράτησε στο χώρο της Παιδείας επί των ημερών του. Αντί να έχει επικεντρωθεί στην συντήρηση και λειτουργία των σχολείων αναλώθηκε σε κινήσεις εντυπωσιασμού στερώντας τα σχολεία από τις αναγκαίες υποδομές.
Απεναντίας η σημερινή διοίκηση, με συντονιστές το Γιάννη Κρεμύδα και το Νίκο Χατζητρακόσια, επικεντρώθηκε σε έργα ουσίας λύνοντας χρόνια προβλήματα. Στεγανοποίησε και μόνωσε τα περισσότερα σχολεία, όπου όταν έβρεχε οι μαθητές αναζητούσαν ομπρέλες. Διαμόρφωσε προαύλια, επισκεύασε ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, τοποθέτησε συναγερμούς, εξόπλισε κυλικεία, αγόρασε υπολογιστές, φωτοτυπικά και κλιματιστικά μηχανήματα.
Υπήρξαν μάλιστα περιπτώσεις όπου ανακατασκεύασε σχολεία από το μηδέν, όπως το 1ο νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων. Και φυσικά παρέδωσε το 10ο Δημοτικό Σχολείο που η διοίκηση Μπουραΐμη άφησε ημιτελές. Στο συγκεκριμένο σχολείο η διοίκηση Παππού εξόφλησε τις οφειλές προς τον εργολάβο, ολοκλήρωσε τον ελαιοχρωματισμό, την ασφαλτόστρωση του προαυλίου, την περίφραξη, τον κλιματισμό και κατασκεύασε τουαλέτες ΑΜΕΑ και κυλικείο. Τέλος ολοκλήρωσε όλες τις διαδικασίες για τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις και φρόντισε για την επίπλωση, τη σύνδεση με τα δίκτυα ύδρευσης, ΔΕΗ και τηλεφωνίας και τοποθέτησε συναγερμό.
Τα ίδια έκανε και στον βιοκλιματικό Παιδικό Σταθμό της  Ζωφριάς, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ επί Παππού και ολοκληρώθηκε στη νέα θητεία του. Η διοίκηση Παππού ολοκλήρωσε την κατασκευή, τη σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και τις αδειοδοτήσεις κι ενέταξε το Σταθμό στο πρόγραμμα εναρμόνισης της οικογενειακής ζωής του ΕΣΠΑ, αμέσως μόλις ανέλαβε καθήκοντα.
Απεναντίας η διοίκηση Μπουραΐμη κατόρθωσε στα τέσσερα χρόνια της θητείας της να μονώσει μόνο το Γ’ Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων κι αυτό με υπέρογκο κόστος.
Η διοίκηση Παππού έχει προσφέρει και θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο έργο στα σχολεία. Αλλά δεν πρόκειται να διαθέσει τα χρήματα της Παιδείας για «χαρτζιλίκια» σε εργαζομένους, προεκλογικά πασχαλινά αρνιά, εκδρομές και σουβλάκια γιατί το απαγορεύει ο νόμος.
Τις δραστηριότητες αυτές τις αφήνει σε αυτούς που δεν κατανόησαν την έννοια της νομιμότητας προκαλώντας «τρύπα» 10 εκατ. ευρώ στο Δήμο και 853 χιλ. ευρώ στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Η ΠΑΡΝΗΘΑ. Γι’ αυτό άλλωστε έχει ζητηθεί η παρέμβαση του Εισαγγελέα…
Η ανακοίνωση Μπουραΐμη που προκάλεσε την αντίδραση της διοίκησης του Δήμου έχει ως εξής:

Η διοίκηση του «θεαθήναι» 
Από τις εντυπωσιακές κορόνες, τις γιορτές και τα πανηγύρια με κάθε ευκαιρία έως τις επικοινωνιακές φιέστες σε δημοτικά σχολεία των Άνω Λιοσίων, μια μόνο φράση θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τη διοίκηση του δήμου Φυλής: φθηνός εντυπωσιασμός.
Η επιλογή να διοργανώσει εκδηλώσεις – χωρίς εκπαιδευτικό περιεχόμενο, την έγκριση αρμοδίων αλλά και συλλόγων γονέων – για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς σε μερικά μόνο σχολεία, πέρα από τη βαθιά απαξίωση στο σύνολο των σχολικών μονάδων και τη βαθιά ασέβεια στον εκπαιδευτικό ρόλο (αφού δεν έχουν θέση σε μαθητές δημοτικών κλαρίνα και μπουζούκια) υποδηλώνει και βαθιά απώλεια μνήμης.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς – ανεύθυνα, χωρίς αρμοδιότητα και σχέδιο όπως είχε επισημάνει η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-έκλεινε τα σχολεία, «διαμαρτυρόμενος» για την παραβατικότητα και τις επιθέσεις σε μαθητές. Δεν πάει, επίσης, καιρός από τότε που διευθυντές σχολείων έστελναν επιστολές διαμαρτυρίας, γιατί δεν είχαν χρήματα να κάνουν τη δουλειά τους.
Τι άλλαξε αλήθεια;
Μήπως αντιμετώπισε το θέμα της παραβατικότητας, το οποίο βρίσκεται σε μεγαλύτερη έξαρση από ποτέ; Ή μήπως πιστεύει ότι παραβατικότητα αντιμετωπίζεται με φωτογραφήσεις, αντίληψη Πόντιου Πιλάτου και όχι με τοπική ευθύνη;
Μήπως είναι ευχαριστημένοι οι διευθυντές των σχολείων;
Μήπως επανέφερε τη σίτιση σε μαθητές δημοτικών σχολείων, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, όπως είχε καθιερώσει η διοίκηση Μπουραΐμη;
Μήπως επανέφερε την ασφάλιση ατυχημάτων σε όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων, όπως είχε καθιερώσει η διοίκηση Μπουραΐμη;
Μήπως πληρώνει τις εκπαιδευτικές εκδρομές και τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα, όπως είχε καθιερώσει η διοίκηση Μπουραΐμη;
Μήπως ενίσχυσε μαζικά τα εργαστήρια πληροφορικής και φυσικών επιστημών των σχολικών μονάδων, όπως είχε καθιερώσει η διοίκηση Μπουραΐμη;
Μήπως εξασφάλισε τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις των παιδιών του δήμου Φυλής στο παραθεριστικό κέντρο της Μυρσίνης ή οπουδήποτε αλλού, όπως προσπάθησε να εξασφαλίσει ή εξασφάλιζε η διοίκηση Μπουραΐμη;
Μήπως εξασφάλισε ότι δε θα υπάρχουν κενά σε καθηγητές στα σχολεία του δήμου τη νέα σχολική περίοδο;
Μήπως απάντησε, που και πως διατέθηκαν, περίπου, 2.000.000 € που φέρονται, σύμφωνα με τους απολογισμούς, να μπήκαν στα ταμεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής (1.300.000 ευρώ στην Α/βθμια, 600.000 στην Β/θμια);
Όταν απαντήσει επαρκώς σε όλα αυτά και βγει με ειλικρίνεια να πει στους γονείς ότι τόσο το 10ο δημοτικό σχολείο (το οποίο παραδόθηκε σχεδόν έτοιμο το Σεπτέμβριο του 2014), όσο και ο πρότυπος βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός στη Ζωφριάείναι έργα της διοίκησης Μπουραΐμη, τότε θα μπορεί – εκτός από κορδέλες –  να κόψει και τα πολλά λόγια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου