Με επιτυχία και οικολογικά μηνύματα πραγματοποιήθηκε το Διήμερο Αλληλεγγύης στο Ζεφύρι


Με ιδιαίτερη επιτυχία και εκπληρώνοντας το σκοπό του, που ήταν η συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και ειδών ρουχισμού για τους οικονομικά αδύναμους συνδημότες μας, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου, το Διήμερο Αλληλεγγύης που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Ζεφυρίου, Γιάννη Μαυροειδάκου, στο Πάρκο «Κώστας Λιάρος» στο Ζεφύρι. Και οι δυο βραδιές υποστηρίχθηκαν μουσικοχορευτικά αλλά και ηθικά, από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων του Δήμου ενώ  «αγκαλιάστηκαν» θερμά, από τη Δημοτική Αρχή και τους δημότες.
«Είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνουμε τις Μουσικές Βραδιές Αλληλεγγύης και είναι συγκινητική και ενθαρρυντική η υποστήριξη και η προσφορά των Συλλόγων, των Ενώσεων και του κόσμου», τόνισε στο χαιρετισμό του ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης, Γιάννης Μαυροειδάκος.
Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές Γιώργο Μαυροειδή Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Η Πάρνηθα», Γιώργο Αντωνόπουλο, Αναπληρωτή Δήμαρχο της Κοινωνικής Υπηρεσίας και  Γιώργο Κούρκουλο, Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου, που συνέβαλαν καθοριστικά στη διοργάνωση των εκδηλώσεων, ενώ θερμές ευχαριστίες απηύθυνε και προς τους 21 Πολιτιστικούς Συλλόγους και Ενώσεις οι οποίοι συμπαραστάθηκαν από την αρχή με ζέση κι ενεργό δράση στη διοργάνωση των Μουσικών Βραδιών Αλληλεγγύης. 
«Πάνω απ’  όλα όμως να ευχαριστήσω όλους εσάς που βοηθήσατε, φέρνοντας τρόφιμα, φάρμακα και είδη ρουχισμού για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Γιάννης Μαυροειδάκος, απευθυνόμενος προς τους δημότες. «Εύχομαι να περάσετε καλά και να διασκεδάσετε γιατί ο σκοπός είναι διπλός. Απόψε θέλουμε να  διασκεδάσουμε αλλά και να προσφέρουμε», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος.
Οι Μουσικές Βραδιές Αλληλεγγύης διοργανώνονται για δεύτερη χρονιά στο Δήμο Φυλής και σκοπός του εμπνευστή τους, Γιάννη Μαυροειδάκου, είναι με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής και των Συλλόγων, να καταστούν θεσμός, συμβάλλοντας στις δράσεις του Δήμου για τη συμπαράσταση και βοήθεια προς τους ευπαθείς συνδημότες μας. Κατά τη διάρκεια του διήμερου αλληλεγγύης συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα ειδών ρουχισμού, τροφίμων μακράς διάρκειας και φαρμάκων, τα οποία θα διατεθούν μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων και στο πλαίσιο του εορτασμού, την Κυριακή 5 Ιουνίου, της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, προσφέρθηκαν στους δημότες δενδρώδη φυτά για μεταφύτευση στις οικίες τους. Τα φυτά που προσφέρθηκαν αποτελούν μέρος της ποσότητας των 2.500 φυτών που παρέλαβε με παρέμβαση του Γιάννη Μαυροειδάκου, ο Δήμος από το φυτώριο της Αμυγδαλέζας, και εκ των οποίων περισσότερα από 2.000 έχουν φυτευτεί ήδη σε σχολεία και πλατείες του Δήμου, καθώς και στο Πάρκο «Κώστας Λιάρος».


















Δείτε την ομιλία του Αντιδημάρχου Γιάννη Μαυροειδάκου